Region: Celníci zajistili zboží za téměř milion korun

?Karlovarští celníci v boji proti prodeji padělků nepolevují. Při kontrolách po znovuotevření tržnic zajistili zboží za téměř milion korun. Na tržnici v Potůčkách na Karlovarsku prodávali obchodníci před stánkem zboží, jež vykazovalo znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví.

dezinfekce

Celníci zajistili více než 50 kusů galanterního zboží (kabelky, batohy, peněženky), jejichž hodnota, vyjádřená v cenách originálních výrobků, by činila bezmála 650 tisíc korun.

Při další kontrole, tentokrát na tržnici Asia Dragon Bazar v katastru obce Svatý Kříž, zajistili karlovarští celníci před otevřeným stánkem zboží za více než 350 tisíc korun.

V obou případech se jednalo o zboží, které stánkaři nabízeli jako originály světoznámých značek, např. Michael Kors, Prada, MCM, GUCCI, Chanel a další.

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. Karlovarští celníci budou v kontrolách tržnic pokračovat i nadále.


Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.06.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy