Region: Celníci zajistili více než 100 tisíc kusů cigaret

Karlovarští celníci zajistili začátkem července v rámci celostátní akce bezmála 40 tisíc kusů cigaret, při další kontrole jich zajistili více než 60 tisíc kusů. Pracovníci dohledu Celního úřadu pro Karlovarský kraj se také podíleli začátkem července na celostátní akci celní správy zaměřené na prodej tabákových výrobků, jejichž snížená spotřební daň k 30. červnu vypršela.

dezinfekce

V rámci této akce zajistili karlovarští celníci bezmála 40 tisíc kusů cigaret, které byly značeny nesprávným způsobem, a to starou tabákovou nálepkou typu „V.“ Takto značené cigarety mohli obchodníci prodávat pouze do 30. června 2020. Od července by měli mít prodejci k dispozici na pultech i ve skladech svých obchodů pouze cigarety označené tabákovou nálepkou „Z.“

Při další kontrole, v pondělí 13. července, našli příslušníci dohledu v provozovně v Aši celkem 63 452 kusů nesprávným způsobem značených cigaret, jež se nacházely nejen v prodejně, ale také ve skladu.

Zajištěné cigarety, jejichž prodejem by vznikl únik na daních (spotřební daň a daň z přidané hodnoty) ve výši téměř 400 tisíc korun, budou zlikvidovány. Porušení předpisů řeší celníci v daňovém a správním řízení.


Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy