Region, Brno: Mladí sportovci z našeho kraje poměří síly na letní olympiádě dětí a mládeže

Již dnes odstartují v Brně Hry VIII. letní olympiády dětí a mládeže. Do jihomoravské metropole se chystá i početná výprava z našeho regionu. Na zahájení olympiády přijede sportovní naděje podpořit také hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

dezinfekce

Olympiáda dětí a mládeže je republiková soutěž krajských reprezentací, která svým charakterem navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Mladí účastníci nejsou ochuzeni o zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, soužití v olympijské vesnici nebo složení přísahy. Pro letošní ročník pořadatelé vypsali celkem 22 sportovních odvětví, mezi nimiž nechybí atletika, cyklistika, tenis či volejbal, a jednu uměleckou soutěž, zaměřenou na krátký film a video. Jediným sportem, ve kterém nebude mít náš region zastoupení, je baseball.

Dopravu, ubytování, stravování a reprezentační oblečení v barvách červené, bílé a černé zajišťuje pro naše sportovce Karlovarský kraj.

„Do Brna vypravíme 6 autobusů, které povezou 229 dětí, 50 trenérů a 3 vedoucí výpravy. Vlajku Karlovarského kraje ponese bývalý úspěšný volejbalový reprezentant Milan Bican. Ráda bych popřála všem našim sportovcům co nejlepší výkony. Pevně věřím, že se jim bude dařit lépe než v uplynulých letech a že nasbírají co nejvíce cenných kovů,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Olympiáda dětí a mládeže je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje. Soutěže se odehrávají v dvouletých cyklech, vždy v zimě nebo v létě.

Více informací včetně průběžných výsledků naleznete zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy