Region: Během velikonočních svátků se zvýší počet policistů v ulicích

V rámci celostátního bezpečnostního opatření se policisté zaměří především na veřejný pořádek v ulicích, na místa s větší koncentrací osob, ale také na řidiče motorových vozidel.

dezinfekce

Policisté se věnují především preventivním aktivitám. Je tedy možné, že návštěvníci na velikonočních trzích, ale také lidé na místě s větší koncentrací lidí, jako např. na nádraží, obchodních centrech apod. se setkají s policisty s dlouhými zbraněmi. Jde pouze o preventivní opatření na ochranu měkkých cílů a občanů. Policie upozorňuje, že v současné době nemá žádné informace, že by v České republice hrozilo nějaké konkrétní bezpečnostní riziko.

Dopravně bezpečností opatření bude v celém kraji probíhat od 28. března do 2. dubna 2018. O velikonočních svátcích lidé více popíjejí alkohol, bohužel se pak také stává, že usednou za volat vozidla. Policisté tak budou především kontrolovat řidiče motorových vozidel, zda neřídí pod vlivem alkoholických či jiných návykových látek, dále se ale také zaměří na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, telefonování za jízdy, technický stav vozidel, způsob jízdy apod.


mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy