Region: Během týdne rozdali policisté přes tisíc pokut

Za poslední týden, tedy od 7:00 hodin dne 22. 3. 2021 do 7:00 hodin dne 29. 3. 2021 provedli policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje celkem 29 818 kontrol všech platných krizových opatření Vlády ČR a mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví. Denně policisté společně s vojáky, vojenskými policisty a celníky provádí kolem 4 000 těchto kontrol.

dezinfekce

Za uplynulý týden policisté zjistili přes 2 000 porušení těchto opatření. V řadě případů již zjištěná porušení vyřešili uložením pokuty příkazem na místě nebo jej oznámili správnímu orgánu k projednání. K uložení pokuty příkazem na místě policisté přistoupili v 1058 případech a 39 porušení oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání.

"Nejčastěji jsme zaznamenali porušení v oblasti povinnosti ochrany horních cest dýchacích," uvedla por. Bc. Zuzana Týřová.

Při kontrolách omezeného volného pohybu mezi okresy policisté zamítli vjezd či výjezd z okresů na území Karlovarského kraje za poslední týden 184 vozidlům. V současné době se počty odmítnutých vjezdů či výjezdů z okresů snižují.

Kontroly všech krizových opatření Vlády ČR a mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví  budou i nadále v Karlovarském kraji pokračovat po dobu jejich platnosti.

por. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy