Region: Akcelerační soutěž pomůže studentům z Karlovarského kraje nastartovat podnikání

Inovační centrum INION přináší studentům středních a vysokých škol, kteří pochází z Karlovarského kraje, jedinečnou příležitost proměnit své nápady v podnikání během jednoho léta. Spouští akcelerační soutěž #startupkarlovarsko, zaměřenou na podporu a rozvoj podnikatelských nápadů mladých lidí, kteří touží proměnit své vize v realitu.

dezinfekce

Během července a srpna 2024 se studenti budou účastnit mentoringových setkání a workshopů zaměřených na praktické aspekty podnikání. INION studentům pomůže s ověřením životaschopnosti podnikatelského nápadu, přípravou business plánu i jeho prezentací. V rámci programu je kladen důraz na praktickou přípravu, reálné podnikatelské zkušenosti a práci s tržním potenciálem. Celým program je bude provázet mentor a karlovarský podnikatel Jan Kupčík. Každého mentoringového setkání se budou účastnit podnikatelé nejen z Karlovarského kraje, aby studentům předali svoje zkušenosti, rady a tipy spojené se začátky podnikání. Studenti se tak mohou těšit na setkání s Filipem Mikschikem (StartupJobs.com), Daliborem Pulkertem (Outboxers), Janou Šrámkovou (reKáva.cz), Janem Charvátem (Fintech Digital Group), a dalšími zajímavými osobnostmi ze světa podnikání.

Akcelerační soutěž #startupkarlovarsko je otevřena všem studentům středních a vysokých škol s bydlištěm v Karlovarském kraji, kteří chtějí pracovat na svém podnikatelském nápadu a jsou ochotni se aktivně do programu zapojit. Registrace je otevřená do 31. května.

Na podzim proběhne prezentace akcelerovaných projektů před odbornou porotou. Pro nejlépe hodnocené projekty budou připravené finanční i nefinanční odměny. Studenti si budou také moci během podzimních měsíců požádat o finanční podporu prostřednictvím startovacího voucher, díky kterému mohou získat až 200.000 korun na rozjezd svého podnikání. A to díky spolupráci s Karlovarskou agenturou rozvoje podnikání.

Účast v programu je zdarma díky finanční podpoře Karlovarského kraje a dalších partnerů. Registrace do soutěže a další informace jsou dostupné na webových stránkách karlovarského inovačního centra pod tímto odkazem: 

https://www.inion.cz/akceleracni-soutez

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy