Přebuz: V bývalém cínovém dolu zasahovaly všechny složky IZS

V noci ze soboty na neděli zasahovala Horská služba Krušné hory společně se všemi složkami IZS v prostorách bývalého cínového dolu Sauersack u města Přebuz.

dezinfekce

"Výzvu jsme přijali od ZZS KVK těsně před 23:00 hod. s tím, že se jedná, v důsledku pádu ze střechy na schody, o poranění dolní končetiny a hlavy," řekl k zásahu Stanislav Kabeš.

K události vyrazila stálá služba ze stanice Bublava a Boží Dar.

"Po příjezdu k místu události bylo zjištěno, že se postižená osoba nachází po pádu z výšky cca 6 metrů na rozpadlých, místy zcela chybějících, schodech ve třetím patře, se zlomeninou stehenní kosti LDK. Společně s posádkou ZZS jsme muže dovyšetřili, zafixovali ve vakuové matraci a ve speciálních nosítkách připravili k technickému transportu, který probíhal ve spolupráci s HZS a PČR za pomoci lanových technik do přízemí a pak nepřístupným terénem k vozidlu ZZS," dodal zahující člen Milan Šulák.

"Prostor bývalého cínového dolu se v posledních letech stal cílem různých skupin návštěvníků od turistů zajímajících se o historii tohoto místa přes vyznavače paintballu až ke skupinám holdujícím alkoholu a drogám. Někteří návštěvníci při prolézání nebezpečných částí tohoto skanzenu hazardují i s vlastním životem, jako v tomto případě," konstatoval Miroslav Račko, náčelník oblasti Krušné hory a na závěr dodal, že při záchraně se opět ukázala bezchybná spolupráce všech složek IZS.


Zdroj: Horská služba 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 22.06.2020 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy