Praxe pro studenty Aplikované chemie v Synthomeru

Střední škola keramická a sklářská Karlovy Vary uzavřela smlouvu se společností Synthomer Sokolov o zajištění praktických cvičení pro studenty, a to pro následující dva školní roky. Díky této úzké spolupráci mezi lídrem v chemickém průmyslu a karlovarskou střední školou získá Karlovarský kraj, a především středoškolští studenti, jedinečnou možnost poznat chemickou výrobu zblízka.

dezinfekce

„Obsahem této spolupráce je realizace praktických cvičení žáků školy v daném vzdělávacím oboru na našich odborných pracovištích. Pomůžeme tak vychovávat budoucí odborníky nejen s teoretickými znalostmi, ale hlavně s tolik potřebnou praxí již od školních lavic. Praktická cvičení v délce osmi hodin jsme nastavili na každý čtvrtek jedenkrát za dva týdny,“ uvedl ředitel společnosti Milan Brejchal.

Obor Aplikovaná chemie škola vyučuje od roku 1985 a jeho absolventi naleznou uplatnění nejen v Sokolově, ale také v dalších firmách v celé republice. Synthomer a.s. plánuje společně se školou i absolventy pilotních praktických cvičení vyhodnotit projekt po uplynutí školního roku. Do budoucna by měl tento perspektivní obor vychovávat novou generaci chemických technologů, techniků a dalších specialistů.

„Pro naše studenty je tento způsob praktických cvičení pod vedením odborných instruktorů velkým přínosem. Odborníci ze Synthomeru patří mezi evropskou špičku. Chemický průmysl má v Sokolově tradici a navíc naši studenti poznají prostředí mezinárodních týmů a reálného výrobního závodu, kde bezpečnost a zodpovědnost jsou naprostou prioritou,“ doplnila ředitelka školy Markéta Šlechtová.

Více informací o studijní oboru Aplikovaná chemie naleznete na webových stránkách školy.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy