Požár, tornádo nebo vandalismus? Chraňte svůj majetek kvalitním pojištěním!

Češi jsou podle odborníků k pojistkám laxní, což platí především u majetkových pojištění. Polovina českých nemovitostí totiž není pojištěná vůbec, případně nedostatečně nebo chybně.

dezinfekce

To má fatální důsledky v případě přírodních katastrof, při řádění živlů, ale také při loupežích nebo vandalismu. Jak správně pojistit svůj majetek, aby mohla rodina žít v klidu?

Výběr správného pojistného produktu

Při pojištění nemovitosti dochází nejčastěji k záměně pojistného produktu, u pojištění majetku totiž existují dva základní – pojištění nemovitosti a pojištění domácnosti. Pro vyjasnění si dům představte jako krabici, kterou otočte vzhůru nohama. Vše, co se ani nehne, spadá pod pojištění nemovitosti, naopak vše, co spadne dolů, se týká pojištění domácnosti. S ohledem na to je vhodnější volit komplexní pojistku, která zahrnuje obojí.

Bez rizika podpojištění

Souhrnné majetkové pojištění řeší nejen nemovitost jako celek i vnitřní vybavení včetně nábytku, elektroniky, sportovních nebo osobních věcí, ale majetkové pojištění online lze dokonce sjednat pouze na základě výměry v metrech čtverečních. Podle zadané plochy se vypočítává paušálně pojistná částka, čímž se pojistník vyhne riziku podpojištění, a také nutnosti složitě oceňovat veškerý svůj majetek včetně vnitřního vybavení, nábytku nebo elektroniky.

Včetně základních i katastrofických rizik v ceně

Co je obsahem pojištění? V případě ERGO pojišťovny jsou to základní i katastrofická rizika v ceně. Jde o povodně a záplavy, ale také o rozbití skla z jakékoli příčiny, o zkrat na elektromotorech nebo pojištění elektroniky bez limitu. Součástí majetkového pojištění je zároveň pojištění občanské odpovědnosti, což se hodí nejen při vytopení sousedů, ale i při cestách za rekreačním sportem do zahraničí. Navíc má tato pojistka celosvětovou platnost a chrání všechny členy domácnosti včetně domácích zvířat vyjma psů, které lze připojistit zvlášť.

Fotogalerie
Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy