Poutnov: Po dopravní nehodě napadl policistu

Dne 28. listopadu 2017 policisté z Územního odboru Cheb zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže, jako obviněného ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě.

dezinfekce

Trestného činu se měl muž dopustit tím, že dne 27. listopadu 2017 ve večerních hodinách řídil vozidlo po pozemní komunikaci II/210 od Poutnova, kde v křižovatce s pozemní komunikací II/230 havaroval mimo komunikaci a přední částí vozu narazil do stromu. V průběhu šetření dopravní nehody muž v podnapilém stavu napadl policistu ve služebním stejnokroji. Muž policistu začal slovně urážet, poté ho chytil oběma rukama za balistickou vestu a začal s ním cloumat ze strany na stranu, následně se rukou napřáhl a chtěl policistu udeřit do horní části těla. Naštěstí se útočícímu muži nepodařilo čin dokonat, protože mu v činu policisté zabránili a muže zadrželi.

Policisté u muže provedli dechovou zkouškou, kterou zjistili přítomnost alkoholu v dechu. První dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 2,16 promile alkoholu, opakovanou dechovou zkouškou 2,13 promile alkoholu.

Zadržený muž byl policisty umístěn do policejní cely. Následující den podali policisté podnět státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až čtyři roky.

prap. Bc. Daniel Dvořák

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 29.11.2017 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy