Potůčky: Během policejní akce bylo zkontrolováno téměř 200 osob

V rámci boje proti drogové kriminalitě, která stále více roste, a to především v příhraničních tržnicích, policisté uskutečnili další kontrolní akci. Výkon služby Policie České republiky je rozdělen do dvou úrovní.

dezinfekce

Prvotně jsou prováděny jednorázové velké preventivní akce, na nichž se podílejí Česká obchodní inspekce, Živnostenský úřad a Hasičský záchranný sbor. Při těchto akcích se jednotlivé složky zaměřují na oblast dodržování zákonných norem určených pro danou konkrétní oblast např. dodržování povinností vyplývajících ze zákona o požární ochraně, ochranných známkách apod.

Druhý druh kontroly spočívá v každodenní přítomnosti uniformovaných složek policie na těchto lokalitách, a to hlavně v příhraničních tržnicích a jejich blízkém okolí. Cílem opatření ze strany Police ČR jsou systematické kontroly osob a objektů nacházejících se na těchto tržnicích s cílem předcházení a odhalování protiprávního jednání souvisejícího s držením či distribucí omamných a psychotropních látek.

Jedna taková akce proběhla v úterý 16. října 2018 na tržnici v Potůčkách na Karlovarsku. Té se zúčastnilo téměř 40 policistů z pořádkové, cizinecké a dopravní policie.

Policisté v rámci akce zkontrolovali téměř 200 osob a bezmála 30 vozidel. V jednom případě byla cizinci dle zákona o pobytu cizinců na území ČR udělena pokuta a v jednom případě byla udělena pokuta v dopravě. Policisté během akce odebrali v jednom případě cizinci doklady z důvodu vypršení jejich platnosti.

nprap. Mgr. Soňa Hergezelová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy