Pojďte do přírody a poznávejte živočichy v lužním lese

Vydejte se za poznáním v rámci projektu „Pojďte s námi do přírody“ a poznejte vodní svět v lužním lese v blízkosti Milíkova. Kromě pozorování vodní fauny zbyde prostor také na hrátky a pokusy ve vodě, které budou určeny zejména dětskému publiku.

dezinfekce

Účastníci exkurze se vydají z Milíkova k nedalekému rybníku a přesunou se po jeho přítoku k malebným písečným meandrům potoka v lužním lese. Zde budou moci zájemci lovit hmyz vyskytující se v tekoucích vodách. V případě příznivých podmínek budou moci vidět chrostíky s jejich schránkami, bruslařky, vodoměrky, klešťanky, znakoplavky, bodule a nymfy vážek. Všichni účastníci si budou moci vyzkoušet lov síťkou planktonkou a také určování vodních bezobratlovců.

Akce se koná v pátek 13. srpna 2021 od 16 hodin, sraz účastníků je u kostela v Milíkově. Trasa v délce tří kilometrů je nenáročná, zúčastnit se mohou i děti. Výhodou bude výbava holínkami či sandály pro bezpečný pohyb ve vodě. Součástí exkurze je také program pro děti, a to v podobě tematických her a pokusů s vodou.

Další informace jsou uvedené na webových stránkách Muzea Cheb.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy