Po reprezentační přestávce čeká baníkovce zápas v Brně

Dvanácté kolo Fortuna:Národní Ligy zavede sokolovské fotbalisty do Brna, kde je dnes v podvečer čeká střetnutí proti exligové Zbrojovce. Oba celky se nacházejí v dolní polovině, oba už sáhly ke změnám v realizačních týmech, a tak se dá čekat tuhá bitva o důležité body. Na jih Moravy pojedou baníkovci už o den dříve, chybět kvůli zranění bude trio Jakubov, Mišůn a Vašíček.

dezinfekce

Vítězslav Hejret: Celých čtrnáct dní jsme na sobě pracovali
Na duel 12. kola F:NL se hráči A mužstva připravovali už bez trenéra Pavla Horvátha.

O tom, že realizační tým Baníku opouští Pavel Horváth, jsme vás informovali zde.

„První týden jsme trénovali dvoufázově a věnovali se jak fyzické kondici, tak nácviku herních situací. Ve druhém týdnu už jsme přešli na taktické záležitosti, a to jak v obranné hře, tak té ofenzivní. Stranou nezůstaly ani standardní situace. V tomto týdnu již na řadu přišla příprava na konkrétní utkání a konkrétního soupeře. V naší hře budou určité změny, které se dotknou také samotné taktiky. Chtěli jsme mužstvo připravit trochu jinak,“ přiblížil dění u A-týmu jeho hlavní trenér Vítězslav Hejret.

Ten také popsal, na jakého soupeře Baník narazí.

„Brno si prošlo změnou trenéra. Hrají běhavý, důrazný, odvážný a přímočarý fotbal. O góly se stará Magera, po stranách hrozí Bartolomeu a Eismann. Nemyslím si, že proti nám budou chtít tyto prvky měnit,“ uvedl. 

Do Brna s týmem kvůli zranění neodcestují obránci Jakubov s Mišůnem, mimo hru je také Vašíček. Baníkovci odjíždějí již v sobotu odpoledne, na Moravě je pak čeká v neděli ještě dopolední předzápasový trénink.

Po jedenácti odehraných kolech patří Sokolovu 11. místo se ziskem 11 bodů a skóre 10:17.

Zbrojovka je pět zápasů bez porážky

Po sestupu z nejvyšší české soutěže zatím v Brně neatakují příčky, které zajišťují návrat zpět do Fortuna:Ligy, a to přesto, že Brno v posledních pěti kolech neprohrálo. Naposledy zvítězilo 1:0 ve Znojmě, v posledním domácím utkání remizovalo s Varnsdorfem 0:0. Ačkoliv mají brněnští fotbalisté v posledních kolech solidní formu, patří jim až 9. místo za šestnáct bodů a skóre 19:15. Více se Jihomoravanům daří v domácím prostředí, kde nasbírali deset bodů.

Skoro polovinu všech nastřílených branek obstaral zkušený Lukáš Magera. Pětatřicetiletý útočník se trefil už osmkrát a je nejlepším střelcem druhé ligy v tomto ročníku. Zkušenost mají Brňané také v brance, kde nastupuje 34letý Dušan Melichárek. V kádru jsou však i talentovaní mladíci jako Krejčí, Šural či Růsek.

Sestava Brna z 11. kola: Melichárek – Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (85. Kříž), Bariš, Růsek (87. Ashiru), Sedlák, Bartolomeu (81. Lutonský) – Magera.

V rámci druhé ligy se oba celky potkaly pouze v sezóně 2011/2012. V Sokolově se hrálo nerozhodně 2:2, v jarní brněnské odvetě skončilo utkání vítězstvím domácích 1:0. Nyní na sebe oba týmy narazí dnes v 18:00 na Městském fotbalovém stadionu Srbská. Utkání bude řídit trojice Jiří Slabý – Michal Novák, Martin Leška a vy jeho průběh můžete sledovat prostřednictvím našich profilů na Facebooku a Twitteru.

Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 21.10.2018 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy