Pernink: Domov pro seniory čeká modernizace za téměř 20 milionů

Modernějšího prostředí se v budoucnu dočkají klienti Domova pro seniory v Perninku, který patří Karlovarskému kraji. Ten připravuje rekonstrukci prostor, díky které nabídne zařízení i žádané jednolůžkové pokoje. Kapacita domova je 54 míst, což se ani po modernizaci nezmění.

dezinfekce

„Domov v Perninku je jedním z posledních domovů, kde nám ještě chybí rekonstrukce. V současné době budeme řešit půdní vestavbu, díky které by domov pro seniory mohl nabídnout také jednolůžkové pokoje. Z kapacity 54 lůžek by jednolůžkových bylo šest, ostatní budou maximálně dvojlůžkové,“ uvedl krajský náměstek pro sociální oblast Petr Kubis.

Zásadní je podle něj to, že u každého pokoje bude také vlastní sociální zařízení, což domovu doposud chybělo. Mimo to by se měla rozšířit také kapacita kuchyně.

„Celá zakázka je rozdělena do dvou částí, a to na část stavební, kde je výše nákladů spočítaná na zhruba 18,7 milionů, a pak na část týkající se vybavení, kde jde zhruba o 862 tisíc korun,“ doplnil Petr Kubis. Kraj vypíše na modernizaci klasické zadávací řízení s tím, že by stavba mohla začít příští rok v dubnu.

Z podobných krajských zařízení nyní prochází kolaudací domov v Hranicích, kde by se měly v nejbližší době klientům rovněž otevřít půdní prostory, hotový je domov na Skalce v Chebu a v přípravě je zateplení domova Spáleniště v Chebu, kde chce kraj řešit také vstupy na zahradu.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy