Pandemická situace je horší. Počty nakažených rostou

Přes několikrát opakované výzvy i prosby, aby lidé opravdu pochopili vážnost současného koronavirového vývoje, se pandemická situace v Sokolově i v jeho obvodu zhoršuje.

dezinfekce

"A buďme upřímní, je to i kvůli vlažnějšímu přístupu některých lidí k dodržování nařízených hygienických opatření. Alarmující je především fakt, že se zvyšuje i počet lidí, kteří zákeřnému viru podlehli. Počet nakažených osob covidem – 19 roste nejen v Sokolově, ale také v jeho správním obvodu (ORP) i v okrese. Podle údajů Ústavu zdravotnických informací a statistik (ÚZIS) stoupá počet nakažených nepřetržitě od 7. prosince loňského roku. V Sokolově překonal k 15. únoru hranici pěti set lidí, v ORP to bylo ke stejnému datu skoro 2000 osob a v okrese Sokolov přibližně 2200 nakažených. Mnohem smutnější je potom statistika ukazující počty zemřelých. Podle údajů ÚZIS zemřel první člověk na covid v Sokolově vloni 7. října. Do 16. února letošního roku k němu přibylo dalších 72 lidí, které covid připravil o život," uvádí na svých stránkách město Sokolov.

"Zkuste se, prosím, nad těmito čísly zamyslet. Přes to, že jste nepochybně z vývoje v posledních týdnech a měsících unavení a frustrovaní, pomozte dodržováním předepsaných pravidel k zastavení alarmujícího počtu nakažených i zemřelých. V ohrožení jsme všichni," uvádí dále.


Zdroj: město Sokolov

Poznámka redakce: 
Užitečné odkazy na PDF ke stažení

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 18.02.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy