Ovesné Kladruby: Obec zve na tradiční ovesnokladrubskou pouť svatého Vavřince

Ovesné Kladruby vás zvou na tradiční pouťovou zábavu k příležitosti svátku sv. Vavřince. Již 12. srpna večer bude taneční zábava a v neděli 13. srpna proběhne samotná pouť.

dezinfekce

V sobotu 12. srpna před poutní nedělí se bude v sále místního hostince konat od 20 hodin taneční zábava, opět nebude chybět půlnoční překvapení.

V neděli 13. srpna ve 13 hodin budou otevřeny řemeslnické a prodejní stánky s tradičním zbožím, keramika, proutí, květiny, krajky, domácí marmelády a sirupy, perník, medovina, domácí limonády z Vysočan, atd.  Svíčkaři rozehřejí vosk, přadlenka roztočí kolovrátek, kolotočář roztočí kolotoč a šenkýřka roztočí pípy.

V letošním roce u nás můžete navštívit  „Mobilní planetárium“, které bude zajišťovat doprovodný program ve formě promítání zábavně-vzdělávacích fulldome show v planetární kupoli / přenosném kupolovém kině. Diváci uvnitř Mobilního planetária leží a sledují promítaný obraz všude nad sebou po všech stranách kupole. Předběžné časy promítání: 13,30; 14,30; 16,00; 16,30 hodin.

V průběhu celého dne si mohou zájemci vyrobit vlastní svíčky, košík z pedigu, nazdobit perník, či vytvořit drobný šperk z korálků. Pro děti je připraveno malování na obličej.

Zdroj: Obec Ovesné Kladruby
 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy