Ostrov: Zachráněné labutí mládě, pomoc starší ženě a uklidňování agresorů

Události ve městě Ostrov za měsíc červen 2017 z pohledu městských strážníků.

dezinfekce

Dne 2.6.2017 přijala hlídka MP Ostrov oznámení od postarší ženy, že byla na poliklinice u lékaře a když se vrátila, tak našla v obývacím pokoji ležet na zemi svého muže. Jelikož jej ona sama nemůže zvednout, prosila hlídku, aby tak učinila za ní. Strážníci tedy přijeli na místo a pána zvedli ze země. Poté, co jej zvedli, tak si vzal starší muž chodítko a hlídku s vděkem vyprovodil. Během pádu muž neutrpěl žádné zranění a lékařskou pomoc nepotřeboval.

Dne 4.6.2017 ve 2:20 ráno přijali strážníci telefonické oznámení, že v ulici Brigádnická dochází k rušení nočního klidu. Po příjezdu hlídky se na místě nacházely 3 osoby, které se hádaly. Osoby byly hlídkou upozorněny, že jejich chováním ruší noční klid. Zanedlouho z blízké restaurace vyšlo cca 8 osob a nato je první skupina začala slovně napadat za účelem vyprovokovat konflikt. Hlídka se na místě snažila situaci uklidnit a skupiny vyzvala, aby se rozešly a místo v klidu opustily. V tom se pokusil jeden muž napadnout muže z početnější skupiny. V útoku se strážníci snažili zabránit oddělením obou účastníků rozepře, avšak po oddělení obou mužů první z nich zaútočil na jednoho ze strážníků pěstí do obličeje a způsobil mu tak zranění. Toto se mu však stalo osudným - byl okamžitě hmaty a chvaty sveden na zem a byla mu přiložena pouta k zamezení dalších útoků vůči hlídce a ostatním účastníkům události. Na místo byla přivolána hlídka PČR Ostrov, která na místě pomohla sjednat pořádek a věc si přezvala k dalšímu šetření.

Dne 16.6.2017 bylo přijato oznámení od muže, že na Boreckých rybnících našel poraněné labutí mládě. Po příjezdu na místo hlídka MP mládě nalezla a po konzultaci s pí. Šimkovou malou labuť převezla do útulku Macík, kde se bude zotavovat.

Dne 17.6.2017 v 15:45 hodin bylo hlídkou MP přijato oznámení od ženy, která hlídce oznámila, že ve sportparku u nemocnice dochází k fyzickému napadení návštěvníků parku ze strany zjevně podnapilého muže. Po příjezdu hlídky na místo již k napadání nedocházelo. Na místě hlídka zjistila agresora, kterému tekla krev z úst, a jeho kamaráda, které oba ztotožnila. Hlídka dále provedla kontroly totožnosti osob, které mohly podat svědectví k průběhu události. Podnapilým osobám byl poté proveden test na přítomnost alkoholu v dechu. Prvnímu z nich bylo naměřeno 1,7 promile, druhému 1,8 promile. Šetřením na místě hlídka zjistila, že oba podnapilí muži po příchodu do parku vlezli na lanovou dráhu určenou pro děti, které se zde v té době také nacházely. Po okřiknutí ze strany rodičů dětí, jim dle jejich výpovědi začal agresor vyhrožovat fyzickým násilím a také je vulgárně napadal. Následně po opuštění lanové dráhy došlo ze strany podnapilého muže k napadení jednoho z rodičů pěstí do obličeje. Tohoto fyzického napadání si všiml návštěvník parku, který přišel napadenému na pomoc a agresora uzemnil pěstí do brady, při kterém došlo ke zranění úst. Po tomto úderu zůstal podnapilý muž ležet a již v dalších útocích nepokračoval. Hlídkou MP byla na místo přivolána hlídka PČR Ostrov pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu ze strany agresora. Po příjezdu hlídky PČR Ostrov na místo jí byly předány veškeré získané informace k průběhu události a poté byla hlídkou MP na místo přivolána RZS. Agresor byl na místě ošetřen a následně převezen k dalšímu vyšetření do nemocnice v KV. Hlídka PČR Ostrov si událost na místě převzala.

Dne 21.6.2017 v 12:16 bylo přijato oznámení od muže, který hlídce sdělil, že na Hlavní ul. u pošty je jakási starší zmatená paní, které pomáhal přes přechod a která stále stojí u přechodu a budí dojem, že je jí nevolno. Hlídka MP prověřila oznámení, které se zakládalo na pravdě. Na uvedeném místě u přechodu u Pošty se nacházela starší paní, která uvedla, že jde z obchodu a že ji bolí strašně nohy a nemůže chodit. Také uvedla, že je po mrtvičce a proto se jí hůře pohybuje. Hlídkou byla na místo zavolána RZS, která ženu odvezla do nemocnice na vyšetření. Žena u sebe bohužel neměla žádný doklad o prokázání totožnosti a nebyla schopná říci své osobní údaje, proto byla přes PČR provedena lustrace starší ženy.

Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy