Ostrov: Z dětského hřiště odcizil koloběžku

Několik případů krádeží z našeho regionu - karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 24letého muže z Chomutovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádež. Obviněný muž se tohoto trestného činu měl dopustit v období od června do listopadu v Ostrově, a to nejméně v pěti případech.

dezinfekce

Na dětském hřišti měl odcizit odloženou koloběžku nebo z garáže terénní motocykl. Během návštěvy dokonce odcizil známému z bundy finanční hotovost. Na svědomí má mít také krádež ve výrobní hale, odkud odcizil vrtačku a měděné kabely. Vloupat se měl i do kůlny v místní zahrádkářské osadě a odtud odcizit různé pracovní nářadí. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na částku téměř 30 000 Kč. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Soudce v pátek 08.11.2019 poslal obviněného muže do vazební věznice, kam byl od soudu eskortován policejní hlídkou. V posledních třech letech byl obviněný muž za stejný trestný čin odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté z Obvodního oddělení v Nejdku sdělili 49letému muži ze Sokolovska podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody. Podezřelý muž se měl v červenci vloupat do rekreační chaty v obci Vysoká pec a nakonec zde neoprávněně bez vědomí majitele pobývat až do října. Během této doby měl z chaty odcizit různé věci, které následně rozprodal dalším osobám a peníze použil pro svou potřebu. Jednalo se například o rybářské náčiní, starožitnosti nebo různé nářadí. Poškozenému majiteli tak způsobil škodu kolem 40 000 Kč. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech pro přečin krádež odsouzen Okresním soudem v Sokolově. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Nejdečtí policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody spáchané ve formě spolupachatelství také dvěma mužům z Karlovarska ve věku 26 a 30let. Těchto trestných činů se podezřelí muži měli dopustit na začátku listopadu v malé obci u Nejdku. Po předchozí domluvě měl mladších z nich odvézt svého komplice k rodinnému domu, do kterého se muž vloupal. Následně měl odtud odcizit křovinořez a svářecí soupravu. Odcizené věci poté naložili do auta a odvezli. Majitelce tak způsobili škodu ve výši kolem 20 000 Kč. Oba podezřelí muži byli v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzeni Okresním soudem v Karlových Varech, proto jim teď hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy