Ostrov: Tradiční bohoslužba za zemřelé policisty se uskutečnila již podeváté

V pořadí již devátá bohoslužba za bezpečí, zemřelé policisty a členy integrovaného záchranného systému se uskutečnila 14. července 2023 v Ostrově. Akce byla tradičně zahájena před budovou místního obvodního oddělení pietním aktem u pomníčku nstržm. Martina Duchoně, který položil život ve výkonu policejní služby, a to dne 6. listopadu 1997.

dezinfekce

Tehdy společně s kolegou pronásledovali v Ostrově ujíždějící vozidlo. Následně mělo dojít ke střelbě a jedna ze střel zasáhla nstržm. Martina Duchoně, který svým zraněním bohužel na operačním sále podlehl a stal se tak 55. padlým policistou od roku 1990.

Bohoslužby se zúčastnili policisté z obvodních oddělení ale také za Policejní prezidium České republiky byl přítomen náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování brig. gen. Mgr. Tomáš Kubík, za Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje náměstek ředitele kraj. řed. pro SKPV plk. JUDr. Josef Rada a za Nadaci policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni se zúčastnil  nový ředitel nadace Bc. Vlastimil Kašpar mjr. v. v. - http://www.nadacepah.cz/. Vlastní bohoslužba se konala v kostele sv. Michaela Archanděla a Panny Marie Věrné, kterou mimo jiné  celebroval i kaplan Policie ČR plk. ThDr. Jiří Laňka. 

kpt. Bc. Zuzana Churaňová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy