Ostrov: Strážníci převzali defibrilační přístroj

Dne 5.10.2017 Karlovarský kraj a Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje, příspěvková organizace, symbolicky předala veliteli MP Ostrov defibrilační přístroj z projektu „Časné defibrilace v Karlovarském kraji“.

dezinfekce

Události ve městě Ostrov za měsíc říjen 2017
Dne 5.10.2017 Karlovarský kraj a Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje, příspěvková organizace, symbolicky předala veliteli MP Ostrov defibrilační přístroj z projektu „Časné defibrilace v Karlovarském kraji“. Tento přístroj zajistí občanům města rozšířenou první pomoc ze strany MP Ostrov při zástavě srdeční činnosti, kdy právě policisté a strážníci jsou většinou na místě zásahu jako první a jak uvedl pan ředitel MUDr. Roman Sýkora, při záchraně lidského života záleží na každé minutě. Do terénu bude přístroj nasazen v druhé polovině listopadu, kdy projdou všichni strážníci odborným školením. Nutno podotknout, že toto vybavení v počtu cca 20 kusů bude poskytnuto i okolním MP, PČR a JSDH. O tomto jsme vás informovali zde.

Dne 6.10.2017 v 7:50 přijala hlídka MP Ostrov oznámení o zachycení zloděje v OC Tesco. Strážníci se ihned vydali na místo, kde zjistili, že se oznámení zakládá na pravdě. Na místě se nacházela žena, která se ke krádeži přiznala, a proto byla ihned vyřešena dle zákona. Poté jí bylo doporučeno, aby si své jednání příště rozmyslela.

Dne 6.10.2017 v 9:55 hodin přijali strážníci oznámení, že v parčíku Oty Hofmana v ulici Tylova leží žena před lavičkou, které je pravděpodobně nevolno. Hlídkou MP bylo oznámení prověřeno a zjištěno, že se oznámení zakládá na pravdě. Na místo byla přivolána RZS, která ošetřila zraněnou ženu. Ta byla následně převezena na další vyšetření do nemocnice Ostrov na interní oddělení.

Dne 6.10.2017 v 20:00 bylo hlídkou MP Ostrov přijato oznámení od ženy, která uvedla, že ve Vykmanově v křoví u panelového domu je mládě divočáka, které je živé, ale zřejmě opuštěné a vysílené. Hlídka MP Ostrov po příjezdu na místo zjistila, že se jedná o cca 3 měsíce staré mládě. Strážnice (psovodka) po domluvě předvedla ukázkový nepředvídatelný skok, kterým podsvinče odchytla a převezla jej do záchranné stanice Macík.

Dne 10.10.2017 proběhlo další pravidelné školení asistentů prevence kriminality. Dnešního dne přijeli na výměnu a předání zkušeností též asistenti z měst Slaný a Kadaň. Celé této skupině se opět věnoval náš pravidelný školitel pan Zdeněk Pankrác, který již řadu let směřuje naše asistenty k pozitivní činnosti v našem městě.

Dne 17.10.2017 v 17:16 hodin bylo hlídkou MP přijato oznámení, že v ul. Jáchymovská leží na chodníku neznámý muž. Strážníky bylo oznámení prověřeno a na místě zjištěno, že se oznámení zakládá na pravdě. Jelikož muž na podněty nereagoval, byla mu přivolána RZS. Při vyšetření v sanitním voze se však muž na chvíli probudil a byl na hlídku i na lékaře vulgární. Dále byl muž v silně podnapilém stavu, a proto bylo přistoupeno se souhlasem ošetřujícího lékaře k převozu na PAZS do Sokolova.


Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy