Ostrov: Způsobil dopravní nehodu. Nadýchal 2,43 promile

Na konci září 2018 v podvečerních hodinách řídil 44letý cizinec osobní vozidlo značky Renault po silnici 1/13 ve směru od Karlových Varů do Ostrova. U průmyslové zóny v Ostrově měl při projíždění zatáčkou přejíždět do pravého jízdního pruhu, přičemž došlo ke střetu s osobním vozidlem značky Toyota.

dezinfekce

Po nárazu vozidlo Renault dostalo smyk a následně vyjelo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde narazilo do keře. Nedošlo k žádnému zranění. Po příjezdu policejní hlídky provedli policisté s řidiči vozidel orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. U řidiče vozidla Renault vyšla pozitivně s výsledkem 2,43 promile alkoholu. Poté byl dobrovolně převezen do nemocnice k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Rozborem odebraného vzorku byla zjištěna hodnota alkoholu 2,23 promile. Na místě dopravní nehody mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Škoda byla odhadnuta na částku kolem 60 tisíc korun.

Dopravní policisté sdělili 44letému cizinci podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za uvedený přečin mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
26.10.2018 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy