Ostrov: Po přestěhování hasičů možná vznikne bytový dům (TV Západ)

Po plánovaném březnovém dokončení výstavby nové hasičské zbrojnice pro dobrovolnou jednotku z Ostrova se městu uvolní stávající budova. Ta stojí naproti nedávno zrekonstruovanému objektu Myslivny, kde vzniklo několik bytových jednotek a komerční prostory se sídlem zubní ordinace.

dezinfekce

Dožilá budova půjde k zemi a na jejím místě má podle studie vyrůst bytový dům s až 15 jednotkami.

„Není cílem, a to ani Národní památkový ústav nebo zástupci Národního památkového ústavu neusilují o to, abychom tam postavili nějakou repliku. Protože původně tam, kde dneska hasičárna stojí, tak podle historických dokumentů a historických vedut, těch obrazů, tak samozřejmě víme, co tam bylo za stavbu. Bylo to normálně pokračování křídla Paláce princů, ale není úsilí o to vrátit to zpátky do té podoby. To znamená stavět tam nějakou repliku nebo nějakou podobnost s vedlejší Myslivnou. Jako dovolují nám stavět tam novou stavbu, ale nejsou úplně ztotožnění s tím vnějším rázem té stavby, tak jak je teď navržena panem architektem Juricou,“ uvedl místostarosta Ostrova Pavel Čekan. 

Součástí řešení objektu je i přilehlý prostor směrem k Myslivně, který by měl zůstat otevřený. 

„Nebude to uzavřený blok ve smyslu, že by to byla nějaká rezidence. To znamená, že by to bylo vlastně uzavřeno a bylo by to přístupno jenom pro pro ty, kteří by tam bydleli. Ale samozřejmě plánujeme i to, že dnes ten prostor mezi stávající hasičárnou a Myslivnou je vlastně tvořen převážně asfaltem, takže by tam měla vzniknout nějaká travnatá plocha. A v blízkosti toho stávajícího plotu, který vlastně navazuje na zeď zámecké zahrady, tak tam by mělo být parkoviště. Musíme i vycházet z toho, že pokud tady dnes máme Myslivnu a 10 bytů a vznikl by tam dům s patnácti byty, tak tam potřebujeme dostat někde kolem dvaceti parkovacích míst,“ přiblížil místostarosta. 

Cílem projektu je podle vedení města stavět nové nájemní byty v souladu s dlouhodobou koncepcí. Náklady na celou akci jdou do desítek milionů.

„Zhruba tři miliony dvě stě tisíc korun za jeden byt. To znamená, že se bavíme někde o padesáti, šedesáti milionech,“ dodal Čekan. 

Pokud vše půjde podle předpokladů, město věří, že by se projekt mohl realizovat v příštím roce 2025. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy