Ostrov: Po hádce bodl poškozeného do zad

Dne 12. listopadu 2019 před druhou hodinou odpolední bylo na tísňovou linku 158 přijato oznámení o tom, že na chodbě domu v Ostrově dochází k hlučné hádce mezi sousedy, která měla vyvrcholit fyzickým napadením.

dezinfekce

V tuto dobu se dostavil na Obvodní oddělení v Ostrově zraněný 32letý muž, který uvedl, že ho po slovní rozepři napadl o šest let mladší muž. Bylo zjištěno, že útočník měl v chodbě bytu uvedeného domu, po verbální a fyzické rozepři obou mužů, vzít dva kuchyňské nože a poté vulgárně nadávat a vyhrožovat zabitím poškozenému muži. Potom ho měl jedním z nožů říznout do ruky. Muž se dal z bytu na útěk, ale útočník ho na schodišti dohonil. Tím to však bohužel neskončilo. Jakmile se poškozený muž otočil k útočníkovi zády, bodl ho kuchyňským nožem do zad. Poraněnému muži se poté podařilo z místa utéct.

Po přijatém oznámení vyjela na udanou adresu neprodleně hlídka policistů. Na místě se však už pachatel nenacházel. Dle zjištěných informací od svědků, měl muž odjet v osobním vozidle značky Škoda, a to společně s ženou, která měla být předmětem sporu. Operační důstojník přijal veškerá opatření a zahájil pátrací akci po vozidle a jeho osádce. Policejní hlídky začaly okamžitě a intenzivně po pachateli pátrat. Díky jejich dobře odvedené práci, byl útočník s ženou během krátké chvíle kriminalisty vypátrán a zadržen. Zraněný muž byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Plzni.

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 26letého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech muže poslal do vazební věznice, kam byl následně eskortován policejní hlídkou.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

prap. Eva Valtová
por. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy