Ostrov: Ostraha povedené dvojici překazila žvýkačkovou krádež

Dvaadvacetiletý a opět let starší muž začátkem září tohoto roku společně navštívili obchodní dům v Ostrově, kde se při svém nákupu rozdělili. Starší z mužů měl následně vzít ze stojanu téměř tři desítky žvýkaček a se zbožím bez zaplacení projít kolem pokladny. Ve vestibulu si však všiml k němu přicházející ostrahy a proto svůj lup vrátil zpět. Poté dobrovolně následoval pracovníka ostrahy k sepsání dokumentů týkajících se jeho jednání.

dezinfekce

V tu chvíli měl za ním přijít jeho dvaadvacetiletý známý, který měl fyzicky napadnout šestatřicetiletého muže, a z místa s ním odejít. U východu je však napadený pracovník ostrahy dostihl a snažil se je zadržet. Při tomto jej měla dvojice udeřit pěstí do obličeje a poničit zde stojící automat. Z něj nárazem vypadlo několik mincí, které měli vzít a odejít dále do centra města. I zde ve svém jednání měli pokračovat a poničit zásobník na žvýkačky. Ještě v tentýž den byli zadrženi a na policejní služebně jim policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a staršímu muži dále ze spáchání přečinu krádeže.

V případě prokázání viny hrozí mladšímu podezřelému muži trest odnětí svobody až na dva roky. Staršímu podezřelému hrozí v případě prokázání viny až tříletý trest odnětí svobody, neboť byl již v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost potrestán.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy