Ostrov: Nemocnice získala certifikát kvality a bezpečí 2020

Již po osmé vyhlásila Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví, s.r.o. výsledky ankety o Kvalitní a bezpečnou nemocnici. Nemocnice Ostrov se stala „Absolutním vítězem projektu“ v kategorii akutní lůžková péče.

dezinfekce

Výsledky ankety byly vyhlášeny v rámci XII. celostátní konference Kvalita zdravotní péče a akreditace, která se konala 16. září 2020 v Praze. Plaketu si osobně převzala manažerka kvality Nemocnice Ostrov Helena Piškaninová. 

„Kvalita a bezpečná péče patří v naší nemocnici mezi nejsledovanější atributy a převzetí certifikátu jako „absolutní vítěz“ je ocenění pro všechny zaměstnance, kteří se na jeho získání dodržováním všech pravidel podíleli,“ uvedla Helena Piškaninová. 

Ocenění Kvalitní a bezpečná nemocnice 2020 získávají každoročně nemocnice, které byly v uplynulém roce (od září 2019 do srpna 2020) akreditovány Českou společností pro akreditaci ve zdravotnictví s.r.o. a současně byly auditory této společnosti vyhodnoceny jako Kvalitní a bezpečná nemocnice za nadstandardní a vysoce kvalitní přístup k řízení kvality a bezpečí, pacientům i zaměstnancům. 

Plakety jsou získávány ve třech kategoriích – v akutní lůžkové péči, v dlouhodobé následné lůžkové péči a kvalitní a bezpečná ambulance. 

„Vnímám to jako výsledek dobré a kolektivní práce, navzdory nelehké situaci, ve které se nyní nacházíme. O to víc mě těší, že právě v této době je i nadále kvalita a bezpečí našich pacientů pro naše zdravotníky na prvním místě,“ podotkl František Werner, ředitel nemocnice. 


Zdroj: Markéta Singerová, tisková mluvčí Nemocnice Ostrov



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy