Ostrov: Město má k dispozici krizový byt

Rada města Ostrova schválila usnesením č. 816/18 zřízení krizového bytu pro potřeby odboru sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Ostrov.

dezinfekce

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví ve spolupráci s odborem kanceláře starosty a vnitřní správy MěÚ Ostrov, Domem kultury Ostrov, MP Ostrov, společností Dospra, s. r. o., a za přispění několika dárců a dobrovolníků zajistil zařízení bytu základním nábytkem a vybavením. 

Byt je plně k dispozici od 1. 7. 2019 pro rodiny s dětmi i jednotlivce, kteří se náhle ocitnou bez možnosti bydlení v důsledku nepříznivé životní situace (špatné rodinné poměry – např. násilí v rodině, vyhoření bytu či domu, apod.).

Přidělení krizového bytu je podmíněno předchozím využitím veškerých dostupných prostředků a možností k zajištění vlastního bydlení. Pokud se i přesto nepodaří rodině bydlení sehnat, pak se mohou s žádostí o přidělení krizového bytu obrátit na OSVZ, Ing. et Bc. Alenu Čermákovou, tel. 354 224 826, email: acermakova@ostrov.cz.

Maximální doba užívání bytu jsou 3 měsíce. V mezidobí se musí nájemník aktivně zapojit do procesu zajištění vlastního bydlení a spolupracovat s pracovníky odboru sociálních věcí a zdravotnictví na řešení situace.


Zdroj: město Ostrov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.08.2019 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy