Ostrov: Boural pod vlivem alkoholu

O tom, že alkohol za volant nepatří, se přesvědčil v polovině května tohoto roku sedmadvacetiletý muž ze Sokolovska. Mladý řidič se rozhodl řídit vozidlo Ford i přes skutečnost, že jeho řidičské schopnosti byly sníženy konzumací alkoholických nápojů.

dezinfekce

Ve večerních hodinách měl jet po ulici Klínovecká v Ostrově ve směru jízdy od ulice Krušnohorská k ulici Lidická a při projíždění mírné levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a profilu komunikace a vyjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci. Zde následně narazil do dvou sloupů veřejného osvětlení. Po příjezdu policejní hlídky se řidič dobrovolně podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla pozitivně s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,88 promile alkoholu. Z místa dopravní nehody byl řidič spolu s devětadvacetiletým spolujezdcem převezen na vyšetření do nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Způsobená celková škoda je předběžně odhadnutá na částku kolem 100 tisíc korun.

Dopravní policisté z Karlových Varů sdělili sedmadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy