Oslavy 20 let vzniku Karlovarského kraje připomene nové logo

Karlovarský kraj si v letošním roce připomíná dvacetiletí svého vzniku. I když koronavirová nákaza změnila plány oslav a akce pro veřejnost se zatím v zamýšleném rozsahu konat nemohou, přesto chce kraj toto výročí symbolicky oslavit, a to mimo jiné novým logem či speciálním vydáním Krajských listů.

dezinfekce

Své aktivity kraj propojí s projektem Žijeme regionem
Projekt Žijeme regionem se snaží ve spolupráci s ambasadory – zajímavými osobnostmi Karlovarského kraje ukázat, jak velký potenciál má náš kraj pro život. Je totiž plný přírodního bohatství, obdivuhodné historie a žijí v něm lidé, kteří jsou na něj hrdí a umějí zapracovat na tom, aby se v regionu žilo lépe. Nové logo projektu se právě nyní propojí s výročím 20 let existence krajů.

„Od vzniku Karlovarského kraje uplynulo 20 let, po které se velmi výrazně měnila tvář regionu. Díky všem lidem, kteří tady žijí, jsou aktivní a mají rádi svou obec, město, celý kraj, jsme ušli obrovský kus cesty. A letos se obracíme na chvíli zpět a snažíme se připomenout, co všechno má kraj během uplynulého dvacetiletí za sebou. Chystali jsme řadu akcí, které se ale neobejdou bez našich občanů. V současné době se nicméně velká setkání konat nemohou, pokusíme se tedy jubileum připomenout i jinak. Aktuálně formou nového loga,“ vysvětlil hejtman Petr Kubis.

Hlavním motivem loga je obrys kraje
Grafické provedení dává najevo svým pestrobarevným spektrem šíři možností, které Karlovarský kraj nabízí, ať už jsou to památky, lázeňství, příroda, kultura nebo sport. Barevným provedením navazuje na existující vizuální styl destinační agentury Živý kraj s cílem vytvořit ucelený vizuální styl Karlovarského kraje. Hlavním grafickým motivem je obrys kraje, který je vyplněný dynamickými tahy štětce, které symbolizují jednotlivé oblasti využití. Životní energii zastupuje stylizovaná linie srdečního tepu a symbol srdce.

„Logo vizuálně dokresluje motto celého projektu – „Žijeme regionem,“ ve variantě připomínající dvacetiletí kraje jej pak doplňuje číslovka zdůrazňující výročí.

Speciální vydání Krajských listů
Dvacetiletí Karlovarského kraje připomenou i srpnové Krajské listy, jejichž vydání bude věnováno změnám, které provázejí region od doby jeho vzniku až po současnost. K dispozici budou noviny samozřejmě jako vždy zdarma s distribucí do domácností v kraji a s možností odběru e-mailem.

Projekt Žijeme regionem bude provázet i nový slogan
Karlovarský kraj. Patřím na Západ. To je nový slogan, který bude provázet projekt Žijeme regionem v následujícím období. Připravují se i nové webové stránky a komunikace.

„Všechny tyto novinky jsou realizovány v rámci projektu Smart Akcelerátor 2.0, za podpory Evropské unie, pod záštitou Karlovarské agentury rozvoje podnikání (KARP) a Karlovarského kraje,“ popsal ředitel KARP Vlastimil Veselý.

„Chceme oslovit nejen místní obyvatele a posílit v nich hrdost na náš krásný kraj, ale také přitáhnout pozornost ostatních regionů. Stavíme na tom, jací jako Karlovarský kraj jsme: máme spoustu rozmanitých pracovních míst, výborné podmínky pro podnikání a řemesla, ale i pro život jako takový – čerstvý vzduch, nádherné lesy, máme lázně, nádherná města s bohatou historií, hornický region Krušnohoří zapsaný na seznam UNESCO, Lázeňský trojúhelník a mnoho dalšího. Je tu všechno, co potřebujeme k spokojenému životu, k podnikání, studiu, smysluplnému trávení volného času. Pokud tedy chcete úspěšně pracovat, nechcete trávit hodiny v dopravních zácpách, pokud chcete spokojeně žít, po práci sednout s rodinou na kolo, být v srdci krásné přírody, v čistém prostředí, patříte k nám, patříte na Západ!“ dodal.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.06.2020 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy