Olympiáda dětí a mládeže zná jména prvních vítězů

Po nedělním slavnostním zahájení vstoupily Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže do svého prvního soutěžního dne. Souboje o branky, body a vteřiny se rozhořely v osmi sportech od Chebu až po Klínovec a umoudřilo se i počasí, které závodníkům nadělilo tolik potřebné sněhové vločky. Pro náš kraj získali bronzové medaile karatisté Kateřina Štecová a Karel Benda a stříbro přidal v lyžařském orientačním běhu Marek Štěrba.

dezinfekce

O tom, že Karlovarský kraj na Olympiádě dětí a mládeže má první medaile, jsme vás včera informovali zde.

Na sportoviště jako první vjeli snowboardisté, kteří měli na programu paralelní obří slalom. Ve všech čtyřech kategoriích si velmi dobře vedl Moravskoslezský kraj, v kategorii mladších dívek pak zazářil kraj Ústecký. Na hřebenech Krušných hor si první disciplínu odbyli i závodníci v alpském lyžování. Přemostěná sjezdovka při obřím slalomu nejvíce sedla žákům Jihomoravského kraje a žákyním Královéhradeckého kraje. V areálu Eduard odstartovali olympijské zápolení také závodníci v lyžařském orientačním běhu. V první ze tří disciplín, sprintu, si nejvíce bodů do celkového pořadí připsaly liberecké žačky a pražští žáci.

Na ostrovském zimním stadionu krasobruslařům v kategorii mladších chlapců propozice předepsaly pouze volné jízdy, kategorie starších dívek a chlapců si odjely krátký program a soutěž pro ně vyvrcholí v úterý. Mariánskolázeňská sportovní hala patřila karate, konkrétně turnaji jednotlivců i týmů v kata. Mezi jednotlivci – dívkami zazářila děvčata z Jihomoravského kraje, chlapecké kategorie byly vyrovnanější a největší počet bodů do tabulky pro svůj kraj zajistili karatisté Moravskoslezského kraje. V týmové soutěži pak prvenství získal Ústecký kraj a Liberecký kraj. Nabitý program měly hokejové stadiony v Karlových Varech a Chebu, oba odbavily sedm turnajových utkání, stejný počet je čeká i v úterý. Soutěžit se začalo i v Olympijském domě v Thermalu. První vystoupení za sebou mají hudebníci ve hře na elektronické klávesové nástroje, pět kol odehráli šachisté v turnaji jednotlivců. Kromě olympioniků a jejich doprovodu se Spa Hotel Thermal otevřel i návštěvníkům z řad široké veřejnosti, pro které je připraven zajímavý program.

Po prvním dni zůstává bez bodové ztráty pět krajů, a sice Moravskoslezský kraj, Ústecký kraj, Olomoucký kraj, Kraj Vysočina a Hlavní město Praha. Až do 24. ledna mohou zájemci sledovat jednotlivé sporty na programu ČT sport, na iVysilani a na HbbTv. Česká televize přinese denně 5 až 8 hodin živých přenosů. Příznivci královské hry se pak také mohou podívat na online přenos ze všech 28 partií na webu šachového klubu Spartak Chodov. Všechny potřebné informace o dění na Olympiádě dětí a mládeže, včetně kompletních výsledků a pozvánek na doprovodné akce, najdete v mobilní aplikaci ODM2020 a na https://odm.olympic.cz/2020, https://www.facebook.com/olympioniciODM či Instagramu: @odm.gang.

Z facebookových stránek Karlovarského kraje doplňujeme další aktuální informace z olympiády:
"Dvojnásobnou zlatou radost dnes zažívá na Olympiádě dětí a mládeže Karlovarský kraj - v kumite jednotlivců zvítězila karatistka Kateřina Štecová z Champions team, zlato vybojoval šachista Jakub Kůsa z Nové Role (Šachklub Sokol Klatovy). A záříme i na sněhu, stříbrná je běžkyně na lyžích Viktorie Pátková z LK Slovan Karlovy Vary na 2 km a bronzové medaile přidali starší žáci v karate - Lucy Hrdličková z KK Tygr Karlovy Vary a Václav Lugert z Champions teamu - kumite jednotlivci. Karlovarský kraj všem moc blahopřeje, máme z vás radost, děkujeme, jste borci," uvádí na svých facebookových stránkách Karlovarský kraj.



Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje
            facebookové stránky Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy