Obce se mohou i letos utkat o tituly v soutěži Vesnice roku

Do svého 26. ročníku vstupuje soutěž Vesnice roku. I letos se jí mohou účastnit také obce z našeho kraje, které nemají více než 7500 obyvatel. Jejím cílem je povzbudit obyvatele venkova k aktivní péči o místa, kde žijí, ukázat pestrost aktivit venkovských spolků i pokračující obnovu vesnic. Přihlášky do soutěže mohou obce podávat do 30. dubna 2020 prostřednictvím podatelny Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

dezinfekce

Podmínky soutěže a přihlašovací formulář najdou zájemci na stránkách akce. Pro vítěze krajského kola je v letošním roce připraven finanční dar ve výši 250 tisíc korun, ocenění získá ale i celá řada dalších obcí.

„Byli bychom rádi, kdyby se do soutěže přihlásilo co nejvíce obcí v našem kraji, protože i ty nejmenší vesnice u nás mají co nabídnout. Pro ty, které o účasti uvažují, jsme připravili na úterý 17. března motivační seminář v Kulturním domě v Hazlově. Účastníci se mimo jiné dozvědí, jak připravit úspěšnou a kvalitní prezentaci obce a další podrobné informace. Osobně se pak budu velmi těšit na co největší počet přihlášených a na zajímavé postřehy hodnotitelů krajského kola,“ uvedl krajský radní Josef Janů.

Na seminář je možné se ještě přihlásit zasláním e-mailu na adresu pracovnice krajského úřadu Romany Špindlerové: romana.spindlerova@kr-karlovarsky.cz.

Od 4. května do konce června 2020 proběhne krajské kolo soutěže, v jehož rámci navštíví přihlášené obce hodnotitelská komise.  V jejím čele stojí Oto Teuber, starosta vítězné obce krajského kola Vesnice roku 2018, kterou se stal Nový Kostel - viz zde. Slavnostní vyhlášení výsledků v Karlovarském kraji proběhne 17. července 2020. Celostátní kolo se uskuteční první zářijový týden a vítěze Vesnice roku 2020 oznámí zástupci vyhlašovatelů soutěže 13. září 2020 na „Jarmarku venkova“ v Luhačovicích.

Soutěž poprvé vyhlásil Spolek pro obnovu venkova ČR v roce 1995 pod názvem “Soutěž o nejzdařilejší program obnovy vesnice.” Dalšími vyhlašovateli jsou Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo zemědělství ČR a Svaz měst a obcí ČR.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.03.2020 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy