Sokolovsko: Po šestce jel v protisměru. Policie musela uzavřít dálnici

Dva případy řízení osobního vozidla pod vlivem alkoholu.

dezinfekce

Policisté z Obvodního oddělení v Chodově sdělili podezření 38letému muži ze Sokolovska ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Podezřelý měl 23. července 2019 v odpoledních hodinách z Rotavy směrem do Vřesové řídit osobní motorové vozidlo značky Volkswagen. V obci Vřesová byl policejní hlídkou z dopravního inspektorátu v Sokolově zastaven a zkontrolován. Policisté s mužem provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,26 promile alkoholu. Policejní hlídka dále zjistila, že Okresní soud v Sokolově řidiči vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel. Za uvedené přečiny hrozí muži v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na 2 roky.

Další případ řešili policisté z Obvodního oddělení v Lokti nad Ohří začátkem srpna 2019. Třiadvacetiletý cizinec měl řídit vozidlo značky Audi z Nového Sedla směrem na dálnici D6, kde měl jet v protisměru. Policisté museli uzavřít dálnici, aby muže dostali nejbližším sjezdem z dálnice pryč. Poté s mužem provedli orientační dechovou zkoušku, kdy zjistili, že muž řídí pod vlivem alkoholu. Řidiči naměřili 1,67 a 1,66 promile alkoholu. Další jízdu mu policisté zakázali.

Na základě těchto skutečností policisté z Obvodního oddělení v Lokti nad Ohří muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na 1 rok.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy