Nová Role: Příští sobotu se koná festival Rock in Roll

Festival Rock iN Roll přináší dobrou zprávu pro všechny milovníky hudby a akcí pod širým nebem – oblíbený rockový festival se navzdory pandemii koronaviru uskuteční i v tomto roce. Konkrétně v sobotu 31.července na pláži u rybníka v Nové Roli. Jako hlavní hvězdy vystoupí kapely Buty, Sto zvířat, Progres 2 či zpěvák David Kraus. Připraven bude také bohatý program pro děti.

dezinfekce

Ředitel festivalu Jiří Švec se po celý rok snažil neztrácet optimismus a přípravy ani na chvíli nepřerušil.

,,Nevzdali jsme se loni a věříme tomu i letos. Snad se díky tomu staneme jednou z mála kulturních akcí, která nevynechala žádný z pandemických ročníků, byť jen pro omezený počet diváků. Kultura je pro lidi důležitá a my si moc přejeme, aby přežila i v těchto nelehkých časech,“ vysvětlil Švec.

Zároveň ale nepodceňuje přípravu na dodržování všech protiepidemických opatření.

,,Vytvořili jsme několik plánů, které aplikujeme na aktuální restrikce. Například jsme rovnou rozdělili vstupenky do dvou sektorů, i když to zatím vypadá, že to nebude nutné. Stanovili jsme si také maximální kapacitu areálu, aby diváci mohli v klidu dodržovat dané rozestupy.  Posílili jsme i náš personál, abychom u vstupu zvládli kontrolovat bezinfekčnost a splnili i další náležitosti, popřípadě testování,“ popsal ředitel.

Hudební festival odstartuje poslední červencovou sobotu už ve 13 hodin programem Rock iN Roll dětem. Ten je přístupný zdarma i pro lidi, kteří nemají zakoupenou vstupenku. Více viz plakátek níže.

,,I děti se letos potřebují bavit a mít kam vyrazit. Proto je tato část programu přístupná všem. Pro lepší náladu zahraje dětem i dospělým kapela Jurandis, připraven je také velký bubenický workshop, malování na obličej, soutěž o ceny a spoustu dalších aktivit,“ popsal odpolední plány další z organizátorů Jaroslav Schovánek. 

Samotný festival Rock iN Roll pak začne v 16 hodin.

,,Nabitý line-up nabídne interprety napříč všemi hudebními žánry. Hrát se bude hned na dvou pódiích – na velké Mosastav stage a na plážové Kaolin stage. Věřím, že si každý najde v programu to své,“ uvedl Švec.

Diváci se tak mohou těšit například na populární ostravskou kapelu Buty, která do Karlovarského kraje zavítá hrát po delší přestávce. Svou show přijede ukázat také punk rocková kapela Totální nasazení a pozvání přijal i zpěvák David Kraus. Nebude chybět ani oblíbená kapela Sto zvířat, která se na festival vrací už po třetí. Skladbu doplní ještě karlovarští Funky Monx a pražští Los Culos, kteří novorolskou pláž oživí hudbou v latinsko-americkém rytmu. Večerní program zakončí a k tanci zahraje DJ FeFe.

Letošní "pandemický" ročník open-air festivalu Rock iN Roll by se nemohl uskutečnit bez pevné podpory sponzorů.

,,Naši partneři nás v těchto těžkých časech neuvěřitelně podrželi. Při omezených kapacitách se totiž nelze spoléhat jen na příjmy ze vstupného. Jsem nesmírně rád, že můžeme v naší kulturní činnosti pokračovat,“ zakončil Švec.

Praktické informace
Cena vstupenek v předprodeji činí 440,- Kč anebo 540,- Kč na místě. Online se dají pořídit přes portál Ticketstream a nebo na www.rockinroll.cz.


Parkování je letos možné přímo na parkovišti koupaliště, dále na velkém záchytném parkovišti u přejezdu, na bývalém škvárovém hřišti a na všech ostatních značených parkovacích plochách ve městě.

Vypraveny budou také noční festivalové autobusy, které návštěvníky po skončení akce rozvezou do okolních měst jako je Chodov, Karlovy Vary, Sokolov, Nejdek, Hroznětín či Ostrov.

Více informací naleznete např. i na facebookových stránkách - viz zde.



Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy