Nejstarší historie Aše jako téma pro další projekt Kulturní cesty fojtů

Zachycení nejstarší historie města Aše od osídlení do středověku. To je ambiciózní úkol, který by měl být řešen v rámci třetí etapy projektu Kulturní cesta fojtů. Návrh projektového záměru bude nyní potřeba projednat s vedením ašského muzea, neboť v jedné variantě počítá s využitím prázdných prostor ve 2. patře muzea Ašska na Poštovní náměstí. Místnosti nyní slouží jako depozitář pro velkou sbírku vzorkovnic z bývalého textilního závodu Ohara.

dezinfekce

Vzhledem k tomu, že nejsou k dispozici žádné předměty z uvedeného období, bude se jednat o vytvoření virtuální mapy města, kde bude znázorněn vývoj od prvních záznamů o osídlení celého Ašska až do zmíněného středověku.

 „Kulturní cesta fojtů,“ je projektem, na kterém se podílí 11 partnerů v oblasti kultury a historie z Čech a Saska (u nás města Cheb, Aš a Františkovy Lázně). Smyslem projektu, který „běží“ už několik let, je společná a cílená propagace přeshraničních turistických a kulturních nabídek v našem okolí. Město Aš v rámci tohoto projektu zajistilo spolufinancování virtualizace vyhořelého evangelického kostela, včetně jeho interiérů a v nedávné době také průvodce Goethovým náměstím v jeho historické podobě z počátku 20. století. Projekty byly podpořeny Evropskou unií v rámci programu spolupráce ČR – Svobodný stát Sasko 2014 – 2020.

Zdroj: Město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy