Nejdek: Vykradl odemčené vozidlo

Policisté z Obvodního oddělení Nejdek sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku devětadvacetiletému muži z Nové Role.

dezinfekce

Ten měl v úterý 5. října letošního roku kolem 18. hodiny využít toho, že jednadvacetiletý mladík opustil na náměstí v Nejdku vozidlo značky Volkswagen. Po chvíli měl devětadvacetiletý muž do odemčeného a tedy volně přístupného osobního automobilu vniknout a začít ho prohledávat. Následně z něho měl odcizit mobilní telefon, ledvinku, peněženku s finanční hotovostí i osobními doklady a několika platebními kartami.

Tímto svým jednáním měl mladíkovi způsobit škodu přibližně 12 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí devětadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

Prevence:
Zloději využívají nepozornosti majitelů vozidel. Pootevřené okénko, nebo dokonce neuzamčené vozidlo a v něm viditelné cennější věci, jsou pro ně pozvánkou k návštěvě vozidla. I maličkost ponechaná viditelně ve vozidle, může vzbudit zájem nenechavce. V mnoha případech majitelé vozidel nedbají na varování a nechávají ve vozidlech nejen cenné věci, ale také své osobní doklady. Nedávejte příležitost zlodějům, Vaše auto není trezor! Řidiči a majitelé vozidel mohou podstatně ovlivnit to, aby se jejich vozidlo nestalo předmětem zájmu zloděje.

Proto policie doporučuje:
- Při odchodu od vozidla zkontrolujte, zda jste řádně vozidlo zajistili, uzamkli a nenechali otevřená okénka.
- Nenechávejte ve vozidle žádné cenné věci, ani když od vozu odcházíte na malou chvíli, zavazadla nenechávejte kolemjdoucím na očích.
- Jedním z preventivních opatření je také vhodné místo k parkování. Hlídaná parkoviště, viditelná a frekventovaná místa ztěžují zlodějům vloupání.
- Pokud zjistíte, že Vám z vozidla byly odcizeny věci nebo byl vůz odcizen, vše oznamte Policii České republiky na linku 158, nebo na nejbližší policejní oddělení.
- Nikdy s vykradeným vozidlem nemanipulujte, mohli byste zničit případné stopy.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 17.10.2021 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy