Nejdek: Stavebníci dokončili hrubou stavbu hospice podle plánu

Hrubá stavba hospice v areálu Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče (REHOS) Nejdek už je hotova. Práce budou v příštích dnech pokračovat montáží střechy, topení a vzduchotechniky, pak přijde na řadu fasáda. Během kontrolního dne to v tomto týdnu potvrdil vedoucí projektu Milan Vaňkát.

dezinfekce

Krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš se zástupci firmy Metrostav prošel dokončené prostory.

„Stavba běží podle plánu, zatím se proinvestovalo okolo 18 milionů korun z celkových 78, 5 milionů. Třípatrová budova s terasou bude mít kromě třiadvaceti pokojů pro paliativní péči i společenskou místnost a malou kapli. Hospic by měl začít sloužit klientům na jaře příštího roku,“ uvedl Jan Bureš.

Podle ředitelky REHOS Nejdek Olgy Pištejové probíhá neustále komunikace se stavební firmou o možných úsporách a o harmonogramu projektu. 

Kromě výstavby kamenného hospice podporuje Karlovarský kraj také mobilní hospicové služby napříč regionem.

„Krajští zastupitelé na svém jednání 22. června schválili žádosti o dotace, které předložilo celkem pět provozovatelů domácí hospicové péče. Čtyři z nich dostanou dotaci ve výši 300 tisíc korun, jeden získá 280 tisíc. Celkem jde o téměř 1, 5 milionu korun na poskytování mobilních hospicových služeb. Jsem toho názoru, že lidé v našem kraji potřebují jak mobilní hospice, které umožní člověku zůstat do posledních chvil života v domácím prostředí, tak i hospicovou budovu s veškerým potřebným zdravotnickým, sociálním, ale i duchovním zázemím,“ dodal Jan Bureš.

Program na podporu mobilních hospicových služeb proto zařadí do návrhu krajského rozpočtu i na rok 2018. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy