Nejdek: Policisté fotbalem zavzpomínali na kolegu

Také v letošním roce se na fotbalovém hřišti v Nejdku uskutečnil zápas, který byl věnován Petru Rutrlemu. Bývalý policista z 1. OOK Karlovy Vary a velký sportovní nadšenec odešel do policejního nebe v roce 2015, kdy bohužel v 47 letech podlehl těžké nemoci. Od následujícího roku si policisté a fotbalisté z nejdeckého klubu ve svém volnu tohoto vynikajícího kolegu a skvělého kamaráda připomínají právě tímto zápasem.

dezinfekce

Petr Rutrle zasvětil policii celý život. Nastoupil v roce 1989 a sloužil až do roku 2015, tedy dlouhých 26 let. A je jisté, že nebýt zákeřné nemoci, tak by milovanou policejní práci vykonával doteď.

„Byl to skvělý, obětavý a vstřícný kolega, který bohužel odešel příliš brzy. Zarputilý srdcař, kterých je málo,“ shodují se kolegové z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. 

V pořadí už pátém vzpomínkovém zápase proti sobě tradičně nastoupili hráči nejdeckého klubu, se kterými Petr Rutrle hrál a kolegové, se kterými pracoval. Kromě kriminalistů se utkání zúčastnili také policisté z obvodních oddělení. Chybět nemohli ani jeho dva synové, Jakub a Filip, kteří celou akci od začátku organizují společně s kolegy z detašovaného pracoviště v Nejdku. A právě díky druhému jmenovanému příjmení Rutrle u policie nezaniklo. Filip totiž kráčí v tátových šlépějích.

„Musím přiznat, že mě inspiroval. Nebýt jeho, tak bych se policistou nejspíš nikdy nestal,“ uvedl nstržm. Filip Rutrle sloužící na obvodním oddělení v Nejdku. 

Vzpomínkovou akci podporuje také plk. Mgr. Petr Macháček, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

„Už jen to, že tato akce vznikla a postupem času se stala tradicí ukazuje, jaký byl Petr Rutrle člověk a kolega. Děkuji kolegům, že si ho připomínají a pevně věřím, že tímto fotbalovým zápasem si ho budou připomínat i v následujících letech,“ uvedl plk. Mgr. Petr Macháček. 

Samotný fotbalový zápas skončil také v tomto roce výsledkem 5:5, tak jako jeho čtyři předchozí ročníky. Oba jeho synové ho odehráli s pětkou na zádech, jelikož Petr Rutrle také oblékal dres s číslem pět. O výsledek v tomto utkání ale nešlo. Tím hlavním bylo zavzpomínat a uctít památku skvělého člověka, který zápas zaručeně sledoval. Byť už jen seshora.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 13.06.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy