Navrhni kolonádní pohárek a vyhraj jednu ze zajímavých cen

Karlovarský kraj vyhlašuje pro žáky základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií výtvarnou soutěž o nejkreativnější a nejinovativnější ztvárnění tradičního kolonádního pohárku.

dezinfekce

Kromě hodnotných cen mohou vyhrát i možnost vytvořit si vlastníma rukama sadu porcelánových výrobků. Soutěž probíhá od 1. října do 29. listopadu 2019.

Soutěž s názvem „Kolonádní pohárek“ se koná pod záštitou hejtmanky Karlovarského kraje Jany Mračkové Vildumetzové a organizuje jí Karlovarská agentura rozvoje podnikání ve spolupráci s odborem školství, mládeže a tělovýchovy krajského úřadu. Soutěží se ve dvou věkových kategoriích, přičemž první je určena pro žáky 1. až 5. tříd základních škol a do druhé se mohou hlásit žáci 6. až 9. tříd základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií. Jejím cílem je u dětí posílit povědomí o tradiční výrobě porcelánu v našem regionu a motivovat je ke studiu souvisejících středoškolských oborů.

„Lázeňský pohárek je jedním z typických symbolů našeho kraje. Jeho historie sahá až do 16. století, kdy se voda nabírala do jednoduchých sklenic na držácích, aby se popíjející lázeňští hosté neopařili a nenamočili. Počátkem 19. století se pak začalo s výrobou porcelánových pohárků. Chtěli bychom, aby se děti zamyslely nad jejich podobou a pokusily se přijít nejenom s návrhem nového dekoru, ale i s inovací kompletního designu. Věříme, že se nám v soutěži sejde celá řada kreativních nápadů, které se mohou stát velkou inspirací pro místní firmy,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky Josef Janů.

Ze všech zaslaných příspěvků budou odbornou porotou vybrány v obou kategoriích tři nejlepší návrhy. Vítězové se mohou těšit na hodnotné ceny, které do soutěže věnovaly firmy Thun 1794 a G. Benedikt Karlovy Vary. Zároveň pro ně bude přichystána návštěva Porcelánové školičky v Nové Roli, kde si budou moci vyrobit vlastní sadu porcelánových výrobků. Vítězná díla budou navíc vystavena ve vitríně na krajském úřadě po dobu jednoho roku. Výsledky soutěže budou slavnostně vyhlášeny v únoru příštího roku.

Podrobné informace o soutěži, včetně pravidel, najdete na stránkách zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy