Národní rada zdravotně postižených ocenila Senior expres

Národní rada osob se zdravotním postižením udělovala výroční ceny MOSTY 2017. Ve čtyřech kategoriích ocenila projekty a služby, které ulehčují život zdravotně znevýhodněným. Mezi institucemi veřejné správy bylo nominováno i město Sokolov za Senior expres.

dezinfekce

Služba Senior expres je určena občanům Sokolova starším 70 let a zdravotně postiženým. Provozuje ji městská policie. Za symbolických 15 korun své klienty doveze k lékaři, do knihovny nebo na kávu s přáteli. Posádka každý den obslouží desítky klientů.  

Slavnostní předávání výročních cen se konalo v Top Hotelu Praha ve čtvrtek 22. března 2018 za účasti patronky Livie Klausové a předsedy organizace Václava Krásy. Ti se s představiteli nominovaných projektů osobně setkali před samotným vyhlášením. Sokolov nominaci nakonec neproměnil. Místostarostka Renata Oulehlová a náměstek hejtmanky a sokolovský radní Petr Kubis převzali děkovný list.

„Bylo mi ctí reprezentovat sokolovský Senior expres a stát po boku autorů tolika smysluplných a ušlechtilých projektů. Blahopřejeme všem a děkujeme jim za to, že pomáhají těm, kteří na svůj život sami nestačí,“ řekla místostarostka.

Dodala, že s radostí sleduje, jak se tato potřebná a oblíbená služba po vzoru Sokolova šíří Karlovarským krajem.

„Už v minulém roce jsme vyčlenili jeden milion korun na nákup vozidel pro obce a města, která by chtěla službu zavést. Inspirovali se už v pěti městech v kraji, například v Aši nebo Ostrově. Uvažujeme, že pro letošní rok uvolníme další finanční prostředky,“ pověděl náměstek hejtmanky a sokolovský radní Petr Kubis.

Slavnostním programem provázel moderátor Aleš Cibulka. Ten jako sokolovský rodák ocenil a vítal představitele města Renatu Oulehlovou a Petra Kubise, který rovněž jménem Karlovarského kraje předával některé z cen. Zúčastnili se i představitelé vlády, ministryně financí Alena Schillerová, nebo ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. V programu vystoupili Hanka Křížková, Ladislav Kerndl nebo kapela Husband. Příjemným doplňkem hudebního programu bylo tanečně zpracované překládání písní do znakové řeči.

O tom, že projekt Senior Taxi je nominován na cenu MOSTY 2017 jsme vás informovali zde.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy