Na výstavě škol je k vidění i replika sto let starého sportovního vozu

O tom, jaké obory a zázemí nabízejí krajské střední školy, se mohou přesvědčit účastníci výstavy „Kam po základní škole." Tu do dnešních 15:30 hodin hostí Střední průmyslová škola Ostrov. Na akci je mimo jiné k vidění i replika sto let starého vozu, kterou v uplynulém školním roce sestavili místní studenti. Auto si hned ráno přijel prohlédnout radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč.

dezinfekce

Učebny Střední průmyslové školy Ostrov obsadili zástupci škol zřizovaných Karlovarským krajem, kteří všem zájemcům o studium poskytují informace o jednotlivých oborech a nechybí ani názorné ukázky jejich práce. Žáci a rodiče se tak mohou zeptat na vše ohledně výuky i následného uplatnění na trhu práce. Pokud by si i tak nevěděli rady s výběrem střední školy, připraven je pro ně test profesní orientace.

O zpestření akce se jednoznačně postarali žáci oboru Autotronik s nablýskaným vozem Kaipan. Ten je k vidění v prvním patře budovy. Auto sestavovali celkem deset měsíců a během té doby si vyzkoušeli téměř všechny práce, které jsou s výrobou vozu spojeny. K dispozici měli pouze neopracovaný rám, karoserii a starého Favorita, vše ostatní si museli sehnat, vyrobit a namontovat. Nápomocni jim byli také jejich rodiče. Výsledkem je plně funkční vůz, který během ukázky symbolicky nastartovali.

Další výstava „Kam po základní škole" se uskuteční v prostorách ISŠ Cheb, a to 10. října od 9 hodin. Bližší informace najdete na webu Školského portálu Karlovarského kraje.

O tom, že se střední školy opět představí budoucím studentům, jsme vás informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy