Statek Bernard láká na Vánoční trhy, Ježíškovu dílnu i peklo s čerty

Atmosféru staročeských Vánoc a tradice jako za časů našich babiček si budou moci užít lidé během Vánočních trhů na Statku Bernard v Královském Poříčí. Ty se uskuteční první a třetí adventní neděli – 1. a 15. prosince 2019. Chybět nebude oblíbená Ježíškova dílna, peklo s čerty a bohatý řemeslný jarmark.

dezinfekce

„Stěžejním bodem programu letošních Vánoc na Statku bude opět velká Ježíškova dílna. Prvních 100 dětí, které k nám zavítají, dostanou jako dárek výrobu v této dílně zcela zdarma. Během komentované show si vlastníma rukama vytvoří mýdlo, svíčku, nebo se stanou truhlářskými mistry či designéry. Dílna bude otevřená po celou dobu trvání trhů, takže stačí jen vstoupit a řemeslníci se dětiček ochotně ujmou,“ popsala jednu z hlavních atrakcí Romana Potěšilová Vlková, manažerka kulturních akcí na Statku Bernard.

Vánoční trhy slibují pestrý doprovodný program vhodný pro celou rodinu. Pro malé návštěvníky budou připravené zábavné hry, soutěže a veselé Kapíkovo divadélko Šup lup. Kromě toho se děti mohou zajít podívat do pekla, kde je přivítají rozpustilí čerti. Ti ze Statku Bernard nejsou zlí, mají slušné vychování a někdy s nimi dokonce bývá i legrace.  

Správnou sváteční náladu jistě navodí společné zpívání pod vánočním stromem nebo také jedinečná výstava betlémů, jež se neustále rozrůstá. Také letos v ní přibudou další nové výtvory od šikovných řemeslníků, ale i dětských kolektivů.

„V současné době naše expozice čítá padesátku betlémů, které ukazují, jak se zobrazování svaté rodiny proměňovalo v čase a jakým způsobem se měnily použité materiály a umělecké ztvárnění,“ poznamenala Romana Potěšilová Vlková.

Součástí výstavy je i soutěž pro základní školy Karlovarského kraje s názvem „Betlém pro Bernarda.“ O tom, který se dětem nejvíce povedl, rozhodnou návštěvníci svým hlasováním. Betlémy budou na Statku Bernard k vidění od 1. prosince 2019 do 7. února 2020.  

Adventní trhy jsou také skvělou příležitostí pro výběr originálních vánočních dárků nebo ochutnání nejrůznějších dobrot. Kdo fandí místním výrobcům, ten by neměl opomenout stánek s označením Regionální potravina. 

Vánoční trhy potrvají od 11 do 18 hodin. Vstup je zdarma.


Zdroj: Milan Hloušek, Poznej Sokolovsko


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy