Na cyklotrasy a běžecké stopy chce kraj dát více peněz

Karlovarský kraj plánuje podpořit údržbu a budování cyklistických komunikací i rozvoj infrastruktury pro běžecké lyžování vyšší částkou než v loňském roce. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo na svém jednání 31. ledna 2022, na oba dotační programy půjde dohromady 7,8 milionu korun, což je o 2 miliony korun více než v roce 2021.

dezinfekce

V roce 2021 vyčlenil Karlovarský kraj ze svého rozpočtu na podporu cyklistické infrastruktury v regionu 3,8 milionu korun, na rozvoj běžeckých tras 2 miliony. „V letošním roce počítáme s navýšením peněz v obou dotačních programech. Navíc se výrazně snižuje podíl žadatele na financování z jeho vlastních zdrojů. Na údržbu a rozvoj cyklotras máme připraveno celkem 5,3 milionu korun, na budování a údržbu lyžařských běžeckých tras 2,5 milionu. Podpoříme i přípravy nových projektů a propagaci cyklo a tras pro běžecké lyžování, protože vnímáme, že obliba těchto sportů a zájem o ně roste, zvyšuje se počet cyklistů, lyžařů a turistů v kraji a my na to musíme být připraveni,“ vysvětlil Pavel Čekan, uvolněný zastupitel a předseda Výboru pro regionální rozvoj.

Žadatelem o dotaci se mohou stát v případě programu podpory cyklistické infrastruktury obce, mikroregiony i příspěvkové organizace kraje a obcí. „Získat mohou v jednotlivých případech na neinvestiční aktivity maximálně  300 tisíc korun včetně DPH, na investiční aktivity 1 milion korun včetně DPH,“ vyčíslil Pavel Čekan. Lhůta pro příjem elektronických žádostí potrvá od 3. do 11. března 2022.

Výše dotace v programu týkajícím se lyžařských běžeckých tras může dosáhnout maximálně 400 tisíc korun včetně DPH pro jednoho žadatele. Žádat o podporu mohou obce, mikroregiony, příspěvkové organizace obcí, ale i spolky, nadace a jiné právnické a fyzické osoby. Termíny pro příjem elektronických žádostí budou stejné jako v případě dotačního programu zaměřeného na cyklistickou infrastrukturu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy