Milostivé léto II je šancí, jak se dostat z dluhové pasti

Takzvané Milostivé léto II je jedinečnou příležitostí, která umožní desítkám tisíc lidí vymanit se z dluhové pasti. Jde o unikátní šanci, jak se zbavit některých exekucí tím, že zaplatíte původní dluh navýšený o administrativní poplatek a stát vám odpustí veškeré sankce, úroky z prodlení a další náklady. Dluh, který exekutor vymáhá, se díky tomu může výrazně snížit.

dezinfekce

Milostivé léto 2022 je vyhlášeno na 3 měsíce od 1. září 2022 do 30. listopadu 2022 a kdykoliv během této doby je možné svou exekuci doplatit. Nicméně akce se vztahuje pouze na exekuce, které byly zahájeny před 28. říjnem 2021, tedy před prvním kolem této oddlužovací akce. Žádost exekutorovi o vyčíslení dlužné jistiny je třeba poslat do 15. listopadu, jinak není garantováno, že odpoví včas.

Proč představuje milostivé léto pro dlužníky takovou šanci? V mnoha případech dochází k tomu, že původní pohledávka se během několika let zcela neúměrně zvýší. Například z 1500 korun za neuhrazenou pokutu u dopravního podniku se tak pokuta může snadno vyšplhat až na 60 tisíc korun, tedy čtyřicetkrát tolik. „Milostivé léto je unikátní příležitost. Za poslední roky si nepamatuji podobnou příležitost pro lidi, kteří se rozhodnou a chtějí vyřešit svůj dluh,“ uvedl dluhový expert Daniel Hůle.

Zdroj: Město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy