Máte meganápad? Inspirujte se loňskými - Veřejné osvětlení přístupové cesty

Vybudování veřejného osvětlení na příjezdové cestě pro trvale bydlící občany města Chebu v „Osadě u Jána.“

dezinfekce

Odůvodnění:
S likvidací kasáren „Na Zlatém vrchu“ došlo k přesunu nepřizpůsobivých občanů – bezdomovců do lokality bývalého vojenského cvičiště v okolí vysílače na Zlatém vrchu a v okolí vodojemu tamtéž. V lokalitě jsou již v současné době rodinné domky, kde trvale bydlí občané města. Dochází k další zástavbě v místě určeném pro rekreaci a čisté bydlení. Dále jsou zde garáže, které jsou při nedostatku osvětlení terčem zlodějů.

Popis:
Jedná se o umístění VO podél přístupové cesty k vodojemu v celkové délce cca 400 m od poslední lampy VO na cestě Komorní. Dle laického propočtu a cen dodaných fa Elektro Koudelka by se jednalo o 8 sloupů VO po jedné straně přístupové cesty. Poslední současná lampa VO je umístěna u cedule Cheb na téže straně přístupové cesty. Jednalo by se pouze o prodloužení stávajícího VO a instalaci 8 sloupů VO až k rohu parku na Jánském vrchu – roh osady.

Odhadované náklady:
500 000 Kč

Pozn.:
Projekt: 50 tis. Kč,
400 m kabelu a chráničky: 80 tis. Kč,
8 sloupů VO + lampa: 320 tis. Kč,
Zemní práce: 50 tis. Kč,

Umístění:
Zlatý vrch, cesta k vodojemu

Posouzení realizovatelnosti: Realizovatelný
Co se týče předpokládaných nákladů, je návrh realizovatelný. Nicméně stavba by se nacházela téměř z 85 % na pozemku ve vlastnictví společnosti CHEVAK, a to může znamenat komplikaci v rámci projektové přípravy (je nutné kontaktovat vlastníka s žádostí o zřízení služebnosti).

Hlasování probíhalo na stránkách zde

Nyní začíná druhý ročník Meganápadů - viz zde

Máte-li nápad, jak zkrášlit Cheb a jeho okolí, neváhejte a přihlaste svůj Meganápad. Lhůta pro podávání návrhů již začala a končí ve 24:00 hodin dne 20. února 2021.

Jak by měl váš návrh vypadat a jak ho podat, naleznete zde.

Naši reportáž o druhém ročníku Meganápadů můžete zhlédnout zde.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy