Mariánskolázeňští gymnazisté bodovali v olympiádách

Žáci Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně úspěšně reprezentovali školu v krajských vědomostních soutěžích.

dezinfekce

Počátkem dubna se na Prvním českém gymnáziu v Karlových Varech konalo krajské kolo biologické olympiády kategorie B.

"Naši školu reprezentovali dva žáci z kvinty – Daniel Rákos a Jakub Zajíček. Vítězem krajského kola se stal Daniel Rákos, který navázal na svá úspěšná umístění v nižších kategoriích biologické olympiády. V poli řešitelů se úspěšně umístil i Jakub Zajíček. Téma letošní biologické olympiády bylo zaměřeno na ekologii a odpady s názvem „Když musíš, tak musíš…aneb Odpady v přírodě“.

Součástí soutěže bylo i poznávání rostlin, živočichů a praktické laboratorní úkoly," popsal ředitel školy Miloslav Pelc.

Další studenti se zapojili do krajského kola geologické olympiády v Městském muzeu Mariánské Lázně. Účastníci soutěže měli kromě jiného za úkol poznávání nerostů. V kategorii A se na 1. místě umístil Jan Brož, který postupuje do celostátního kola, a krásné 3. místo získal Ondřej Novák. V kategorii B se Adam Rákos umístil na 3. místě. 

Vysokou kvalitu vlastního jazykového a slohového projevu měly možnost prokázat dvě žákyně v dubnovém krajském kole olympiády z českého jazyka. Eliška Slowíková ze septimy soutěžila ve II. kategorii (SŠ) na Gymnáziu v Chebu a Martina Švecová z tercie byla za I. kategorii (ZŠ) vyslána do Sokolova, kde krajské kolo zaštítil Dům dětí a mládeže.

"Dívky s přehledem zvládly obě části jazykového klání, a to jak úkoly z gramatických disciplín, tak tvorbu textu na zadané téma. V silné konkurenci soutěžících z ostatních škol obsadily nádherná první místa. Svůj tvůrčí a lingvistický talent budou mít možnost ukázat i v ústředním kole, kam obě postoupily. Všem žákům moc děkujeme za účast, výhercům upřímně gratulujeme, držíme palce do celostátních kol a těšíme se na příští ročníky všech soutěží," uzavřel Miloslav Pelc.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy