Mariánské Lázně: Zpívající fontána bude hrát výjimečnou skladbu z filmové produkce

Oficiální správce Zpívající fontány plánuje zařadit některou výjimečnou skladbu z filmové produkce, například navrhuje skladbu s názvem Klavírní suita z filmu Forrest Gump. Autorem hudby je Alan Anthony Silvestri, známý americký skladatel filmové hudby, který byl nominován na Oscara za hudbu pro tento film.

dezinfekce

Závěrečná produkce Zpívající fontány dne 31. října od 20.00 hodin tradičně slavnostně ukončí letošní činnost Zpívající fontány v Mariánských Lázních. Tato produkce bude trvat zhruba hodinu, kdy budou puštěny všechny skladby od skladby B po H dle harmonogramu a poslední bude skladba A Petra Hapky – Hudba pro fontánu. 

V letošní sezoně byly poprvé do programu Zpívající fontány zařazeny dvě skladby Karla Gotta na památku slavného českého zpěváka.

„Druhý den poté, co jsme se dozvěděli o smutné zprávě – úmrtí Karla Gotta – jsem telefonoval panu Matějkovi, který Zpívající fontánu pro naši společnost technologicky spravuje, jestli bychom vzhledem ke zpěvákově úmrtí nenavrhli jako správci fontány některou skladbu Karla Gotta, která by mohla být uvedena Zpívající fontánou. Navrhl jsem poslední Gottovu skladbu Srdce nehasnou. Pan Matějka navrhl ještě druhou skladbu, která by byla vhodná, a to Být stále mlád. Tyto dvě skladby dohromady trvají zhruba sedm minut, což je přibližná délka skladeb pro produkci Zpívající fontány. Zároveň v tomto duchu volal i pan starosta, pokud lze Zpívající fontánou uvést i skladbu Karla Gotta. Na tomto základě jsem vydal pokyn panu Matějkovi, ať obě skladby technologicky připraví, aby byly uvedeny při plánované pietní akci k poctě Mistra u Zpívají fontány,“ vysvětlil jednatel společnosti TECHNICKÝ A DOPRAVNÍ SERVIS s.r.o. Daniel Javůrek.

Pro příští rok turisty a občany města čekají další novinky. Oficiální správce Zpívající fontány plánuje zařadit některou výjimečnou skladbu z filmové produkce, například navrhuje skladbu s názvem Klavírní suita z filmu Forrest Gump. Autorem hudby je Alan Anthony Silvestri, známý americký skladatel filmové hudby, který byl nominován na Oscara za hudbu pro tento film. 

Po odstávce fontány budou provedeny potřebné opravy, například budou vyměněna spodní potrubní vedení a opraveny některé trysky Zpívající fontány.

Slavnostní zahájení nové sezony Zpívající fontány v roce 2021 proběhne tradičně 30. dubna ve 21 hodin. 



Zdroj: KIS Mariánské Lázně


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy