Mariánské Lázně: Vniknutím do kanceláře stavbyvedoucího způsobil 50 tisícovou škodu

Chebští kriminalisté zahájili v listopadu letošního roku trestní stíhání třiatřicetiletého muže ze Sokolovska a třiačtyřicetiletého muže z Chebska, které obvinili z přečinu loupež a přečinu neoprávněné opatření, pozměnění a padělání platebního prostředku ve formě spolupachatelství.

dezinfekce

O tomto případu jsme vás informovali zde.

Nyní se chebským kriminalistům podařilo dobrou prací zjistit další skutky této dvojice, a proto jim bylo rozšířeno trestní stíhání o přečin krádež. Sděleno dostali také o další skutky přečinu neoprávněné opatření, pozměnění a padělání platebního prostředku.

V Mariánských Lázních měl třiatřicetiletý muž v polovině srpna vniknout na stavbě do kanceláře stavbyvedoucího, odkud měl poté odcizit monitor k počítači, několik kusů pracovních rukavic, nivelační přístroj, bourací kladivo a další převážně pracovní nářadí. Tímto svým jednáním měl způsobit škodu téměř 50 tisíc korun.

Na začátku října se měl třiatřicetiletý muž ze Sokolovska pokusit vybrat finanční prostředky z kreditní karty, kterou měl v nočních hodinách odcizit cizinci. Peníze se mu ale vybrat nepodařilo. O tři dny později měla dvojice obviněných odcizit devětadvacetiletému muži z Chebu peněženku, ve které byly kromě finančních prostředků dvě kreditní karty. Z těch se poté pokusili vybrat peníze z bankomatu, což se jim ve třech případech podařilo a muži tak způsobili škodu přes 10 tisíc korun.

Dne 8. 11. 2018 měl obviněný muž ze Sokolovska najít v Chebu peněženku. Kromě finanční hotovosti v ní měl najít kreditní karty, které měl poté v několika případech použít při platbách v nákupních centrech a čerpacích stanicích. Z kreditních karet se měl muž ještě pokusit vybrat finanční prostředky, ale to se mu v tomto případě nepodařilo.

Dvojice mužů měla tímto svým jednáním způsobit škodu téměř 60 tisíc korun.

Policisté oba muže zadrželi a podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který jej akceptoval.

V případě prokázání viny hrozí mužům trest odnětí svobody až na deset let.


prap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy