Mariánské Lázně: V sobotu se konají Svatováclavské slavnosti

Mariánské Lázně si připomenou svatého Václava. Letos dříve kvůli počasí. Dne 11. září 2021 od 11:00 do 19:00 hodin proběhnou u hotelu Krakonoš Svatováclavské slavnosti. Oslavy se budou konat u příležitosti státního svátku, kterým si lidé připomínají patrona českých zemí. Návštěvníci se tak mohou těšit na XIV. ročník tradičních slavností se středověkou tematikou a bohatým doprovodným programem.

dezinfekce

Je to připomenutí křesťanského státního svátku, proto jako každý ročník i letos proběhne mše svatá, na které budou přítomni faráři katolické, pravoslavné, evangelické i husitské konfese.

„Letos jsme se rozhodli kvůli počasí uspořádat tradiční akci dříve. Doufáme, že počasí nám vydrží a nebude pršet,“ uvedl organizátor akce, ředitel hotelu Krakonoš pan Ing. Jiří Richter. 

Návštěvníci se můžou těšit na rytířské souboje, ukázku střelby z různých historických zbraní či souboj na koních. Dětem udělá radost malování na obličej, soutěže, ukázky historických aut nebo dětské dílničky. Nebude chybět stánek s langoši nebo klobásami. Program je koncipován tak, že každou hodinu proběhne nějaké zajímavé představení. 

Doprava bude zajištěna autobusem č. 13, historickým autobusem každých 30 minut (zastávka u hotelu Bohemia) nebo kabinkovou lanovkou (od 10:00 do 17:30 hod).

Program
11:00 Otevření staročeského jarmarku
12:00 Slack show – akrobatické vystoupení
12:30 Ukázka palných zbraní (RECTUS)
13:15 Slack show – akrobatické vystoupení
13:45 Gotický šerm (RECTUS)
14:30 Příjezd družiny sv. Václava
15:00 Připomenutí státního a křesťanského svátku sv. Václava, společná modlitba
15:45 Slack show – 2. vystoupení
16:15 Rytířský turnaj na koních
17:30 Country kapela „Starší páni z Tachova“

Doprovodný program: Autospektrum 2000 s.r.o. – ukázka vozidel a zkušební jízdy.

Vjezd do areálu bude uzavřen. Parkování v areálu a jeho okolí nebude možné. Vstup do Miniaturparku bude dle platného ceníku.


Zdroj: KIS Mariánské Lázně

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy