Mariánské Lázně: v pátek proběhne koncert k připomenutí obětí holocaustu

21. 1. 2022 v 19.30 proběhne ve Společenském domě Casino Mariánské Lázně koncert Západočeského symfonického orchestru Mariánské Lázně k připomenutí obětí holocaustu.

dezinfekce

Ředitel ZSO Mariánské Lázně, MgA. Milan Muzikář, je přesvědčen, že je důležité si tyto události připomínat, aby se podobné zlo už neopakovalo. Orchestr bude hrát hudbu Felixe Mendelssohna Bartholdyho, což také má symbolický význam. Je známo, že geniální hudebník Mendelssohn, jako autor například oblíbeného hudebního díla Sen noci svatojánské nebo koncertu pro housle a klavír, byl v nacistickém Německu zakázán a jeho sochy se bořily, protože byl židovského původu. 

Milovníci hudby na koncertu uslyší Hebridy, předehru op. 26, Koncert pro housle e-moll op. 64, Symfonii č. 4 Italskou op. 90 (dirigent Martin Peschík, housle David Hernych). Koncert pro housle má bohatou historii; byl poprvé uveden v roce 1845 a stal jedním z nejpopulárnějších děl ve světě hudby pro tento nástroj. Hebridy jsou také jedním z nejznámějších děl tohoto hudebníka, které vytvořil po cestě do Skotska, na ostrov Staffa.

Zdroj: FB Karlovarský kraj

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy