Chebsko: Při předjíždění nezvládl manévr a narazil do sloupu trolejového vedení

Dopravní nehodu způsobil na konci května sedmadvacetiletý muž v Mariánských Lázních. Ten měl jet ve večerních hodinách v osobním vozidle značky Škoda a ve směru z Velké Hleďsebe předjížděl jiné vozidlo, ovšem manévr nezvládl a narazil do sloupu trolejového vedení.

dezinfekce

Po příjezdu policejní hlídky se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a také v tomto případě vyšla s pozitivním výsledkem, a to 1,82 a 1,73 promile. Tímto svým jednáním měl muž způsobit škodu téměř 170 tisíc korun.

V polovině května letošního roku měla šestačtyřicetiletá žena z Aše řídit osobní automobil značky Peugeot. V dopoledních hodinách jela ve směru od obce Vernéřov k obci Horní Paseky, kde na pozemní komunikaci měla míjet vozidlo značky Mercedes-Benz, s jehož boční částí se střetla. Po příjezdu policejní hlídky se řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a šestačtyřicetileté ženě vyšla zkouška s pozitivním výsledkem 1,71 a 1,65 promile. Tímto svým jednáním měla žena způsobit škodu téměř 17 tisíc korun.

Pod vlivem alkoholu řídil na konci května osobní automobil také čtyřiasedmdesátiletý muž z Mariánských Lázní. Toho v osobním vozidle značky Volkswagen zastavila mezi obcemi Ovesné Kladruby a Mrázov policejní hlídka. Muž se při silniční kontrole podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 0,97 a 0,90 promile.

Všem třem řidičům policisté zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Všichni se také podrobili lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Po provedených úkonech jim policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Sedmadvacetiletému muži bylo navíc sděleno podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

Čtyřiasedmdesátiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na jeden rok. Šestačtyřicetileté ženě a sedmadvacetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož pod vlivem alkoholu způsobili dopravní nehodu.


nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy