Mariánské Lázně: Poslední dubnový večer se poprvé rozezpívá fontána

Psal se rok 1986, když se 30. dubna poprvé ozval zpěv mariánskolázeňské fontány, která se stala symbolem a kulturní atrakcí města. Zahájení 35. sezóny by si tak jistě zasloužilo velkolepé oslavy. Ty se však vzhledem k platným vládním nařízením konat nemohou, a tak budou moci lidé sledovat samotné zahájení provozu alespoň prostřednictvím online přenosu.

dezinfekce

Tóny písní Andrea Bocelliho, Karla Gotta či Petra Hapky tak v pátek 30. dubna ve 21 hodin poprvé v letošním roce rozezní fontánu. 

Pro jubilejní rok připravili provozovatelé Zpívající fontány několik novinek. V programu fontány poprvé zazní například hudba ze známého a oblíbeného filmu Forrest Gump. Vzhledem k tomu, že v letošním roce uplyne úctyhodných 200 let od založení Západočeského symfonického orchestru, bude do repertoáru fontány zařazena také Toselliho Serenáda Op. 6 v podání tohoto hudebního tělesa.

Návštěvníci se ale dočkají i dalších technických novinek. V současné době prochází testováním nový počítač, který řídí choreografii stříkající vody a světel. Pokud v testování obstojí, bude možné repertoár fontány neomezeně rozšiřovat.

Více informací k zahájení provozu Zpívající fontány a odkazy pro online sledování naleznete na webových stránkách města - viz zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 29.04.2021 20:45




0 +
 

Hlavní zprávy